Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 01:04
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

19 декабря 2011, 09:04

Професійний шлях генерала Грозінського

Заслужений юрист України, відмінник освіти України, ліквідатор-чорнобилець, радник начальника УМВС України в Житомирській області, генерал-майор міліції (у відставці) Петро Васильович Грозінський усе своє життя присвятив службі в органах внутрішніх справ.
Професійний шлях генерала Грозінського
Назавжди запам’ятав сивочолий генерал розкриття свого першого вбивства, що сталося у м. Києві. І хоч минуло відтоді немало років пам’ять зберегла усі подробиці. На причетність до злочину перевірялось більше сотні осіб і коли молодий інспектор карного розшуку Петро Грозінський отримав цю справу, вона містила кілька томів.

Все ж при детальному вивченні матеріалів та проведенні розшукових заходів він зумів вийти на слід справжнього вбивці.

Однак, аби затримати його молодому офіцерові довелось їхати аж на Камчатку, зате повертався задоволеним та переконаним, що розшукова справа йому до душі. За час служби, розповідає генерал, йому неодноразово пропонували роботу у багатьох структурах та підрозділах, однак, принциповий оперативник завжди залишався відданим обраному шляху.

А загалом, перший раз військовий мундир хлопець одягнув у 19 років, коли був призваний до лав Радянської армії, тоді ж і вирішив стати захисником правопорядку. За роки служби в органах внутрішніх справ Петро Васильович досконало вивчив усі аспекти міліцейської роботи. Адже спочатку працював міліціонером-регулювальником, потім інспектором дорожнього нагляду в місті Києві. Згодом, після закінчення Івано-Франківської школи міліції, став дільничним інспектором міліції, працював інспектором карного розшуку, заступником начальника карного розшуку Радянського РОВД м. Києва, а потім був переведений до Міністерства внутрішніх справ України, де пропрацював більше 20 років і обіймав посаду першого заступника начальника Головного Управління карного розшуку МВС України.

У 1997 році працював начальником Управління внутрішньої безпеки МВС України, а упродовж 2000-2003 років очолював УМВС України в Житомирській області.

Нині Петро Васильович Грозінський не просто Радник начальника УМВС, а активний учасник суспільного життя Управління. До нього постійно звертаються за порадою молодші колеги і він завжди приходить на допомогу. Серед багатьох напрямів його сьогоднішньої невтомної діяльності і взаємодія із міжнародними організаціями правового спрямування, і проведення спортивних змагань на кубок генерала Грозінського на Андрушівщині, засновником яких він є, і підтримання взаємозв’язків молоді і ветеранів органів внутрішніх справ.

Маючи такий багатий досвід, Петро Васильович переконаний, що нинішні реформи системи МВС є необхідними і мають бути спрямовані на наближення до поліцейських систем європейського зразка.

- Наша міліція ще зовсім молода, адже 20 грудня буде відзначати лише 20-річчя свого створення, саме тому нам необхідно вести тісну співпрацю з іншими державами та запозичувати у них нові форми і методи боротьби зі злочинністю. Оскільки основна функція міліції полягає у захисті громадян від протиправних посягань на їхнє життя чи майно, то для вдосконалення ефективної діяльності підрозділів, - переконаний Петро Васильович, - на наступному етап реформування необхідно надати пріоритет службам, які займаються безпосередньо попередженням, розслідуванням та розкриттям злочинів.

Вагоме значення для структури МВС має відбір та підготовка майбутніх правоохоронців до цієї діяльності. На думку генерала, Міністерство внутрішніх справ України має досить сильну систему освіти, однак варто було б спробувати створити при УМВС в областях спеціальний учбовий заклад для професійної підготовки та підвищення кваліфікації працівників органів внутрішніх справ.

Отже, Петро Васильович Грозінський, маючи багатий професійний досвід, за роки своєї служби зробив вагомий внесок в організацію боротьби зі злочинністю та зміцнення правопорядку на Житомирщині. Він обраний головою Житомирського осередку Спілки генералів Міністерства внутрішніх справ України та головою Житомирського відділення Української секції Міжнародної поліцейської асоціації.
Автор статті: Тетяна Дружинська

За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...