Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 08:52
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

26 декабря 2011, 09:06

Найулюбленіше дитяче свято в радомишльській школі-інтернаті вихованці зустріли разом із шефами

День святого Миколая, мабуть, є найочікуванішим святом для усіх дітлахів. Кожна дитина з нетерпінням чекає ранку 19 грудня, щоб зазирнути під свою подушку і знайти там подарунок від Миколайчика.

Найулюбленіше дитяче свято в радомишльській школі-інтернаті вихованці зустріли разом із шефами
І не так важливо, що саме знаходиться під подушкою, як сам факт наявності будь-якого подарунку. Значить, святий Миколай не забув виконати свій щорічний обов’язок!

Не забувають про своїх маленьких підопічних і в Міністерстві внутрішніх справ України, і в Управлінні МВС України в Житомирській області. Представники з їх структурних підрозділів – часті гості в підшефній їм Радомишльській школі-інтернаті сімейного типу. От і 15 грудня, напередодні свята, до вихованців школи-інтернату завітали керівник Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при МВС України генерал-майор міліції Сергій Буднік, начальник управління ДАІ УМВС України в Житомирській області полковник міліції Олександр Кравченко та головний страж дорожнього порядку Радомишльського району капітан міліції Микола Олійник.

До приїзду поважних гостей діти готувалися заздалегідь та ґрунтовно, адже свято повинно бути не тільки на словах, а має стати приємним сюрпризом і для гостей, і для самих вихованців. Отож, зустрічати шефів зібралися у затишній, знайомій усім залі, де панувала справжня сімейна атмосфера. А окрасою приміщення стала яскраво прикрашена дитячими руками зелена красуня ялинка – символ прийдешніх новорічних свят.
Хвилина-друга – і під гучні оплески до зали зайшли гості у міліцейських мундирах. Свято розпочалося з розповіді маленьких ведучих легенди про святого Миколая Чудотворця. А коли на сцені з імпровізованою кімнатою звичайної людської оселі з’явилися маленькі герої театралізованої вистави, - легенда ожила. Усіх присутніх просто захопила в полон представлена дитячими талантами цікава вистава, насичена алегоричними біблійними образами, елементами українських народних традицій, приказками, прислів’ями, прикметами та повір’ями з усної народної скарбниці. У театралізованій казці були й веселі, бешкетливі чортенята, а святий Миколай з маленьким ангелом-охоронцем предстали перед глядачами по-справжньому серйозними, добрими та мудрими. Фінальним акордом вистави стала прониклива пісня, присвячена святому Чудотворцю, в якій дітлахи закликали усіх людей до добра і милосердя. Здається, пісня зачепила найпотаємніші струни в душах кожного дорослого, настільки зворушливо звучали дзвінкі дитячі голоси та стільки змісту і розуміння вкладали діти у кожне її слово.

Проте сюрпризи для правоохоронців на цьому не скінчилися. У найбажаніше дитяче свято відбулася значна подія для Радомишльської школи-інтернату – посвята у генерали нового вихованця навчального закладу. З легкої руки справжнього генерала міліції Сергія Будника, маленького тезку, теж Сергія, було визнано шкільним генералом.

Сталося так невипадково. Директор спеціалізованого навчального закладу Надія Предко справедливо зауважила, що разом з дитячим святом наближається і професійне свято їх шефів – День міліції України. Вихованці школи-інтернату, звичайно, не могли не згадати у цей день про своїх дорогих наставників, адже вони є для юних підопічних взірцем у всьому. Діти, зодягнені у справжні міліцейські мундири, вітали правоохоронців щирою і сердечною піснею у власному виконанні, яку присвятили нелегким міліцейським будням та усім бравим охоронцям порядку.

І нарешті настав найочікуваніший момент для дітлахів. Розчулені побаченим і почутим шефи з радістю почали роздавати подарунки.
Звертаючись до дітей з вітальним словом, Сергій Буднік зауважив, що окрім дня святого Миколая, правоохоронці не забули й про іменинників грудня. Усі вони отримали з рук генерал-майора міліції мобільні телефони.

Керівник обласного управління ДАІ Олександр Кравченко висловив на адресу і вихованців, і педагогічного колективу Радомишльської школи-інтернату найкращі побажання напередодні прийдешніх свят, зазначивши, що для нього особисто вітати у такі дні маленьких підопічних – це більше за звичайний обов’язок.

Подарунків для усіх дітлахів правоохоронці привезли вдосталь – і приємних, і корисних: тематичні книжечки-розмальовки, солодкі напої, соки, і, звичайно, печиво та цукерки. Навіть дорослий колектив школи-інтернату не залишився без подарунків. Для щоденних потреб у користування спеціалізованого закладу було передано набори електроприладів.

Словом, свято виявилося насиченим приємними враженнями, гарним настроєм та душевним теплом. Діти залишилися задоволеними неабиякою увагою своїх шефів, а самі правоохоронці повернулися до своїх справ, сповнені почуття добра та зберігаючи у власних душах подаровані їм часточки дитячих сердець.
Автор статті: Ольга Номерчук

За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...