Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 12:11
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

20 января 2012, 12:22

В онколікарні під час операцій вимкнули світло

У п’ятницю, 13-го січня, якраз на Василя, в Житомирському онкодиспансері під час операції без попередження вимкнули електрику. Про цей приголомшливий випадок журналісту газети «Субота» розповіли пацієнти лікарні та відвідувачі
– Приблизно о 9-й годині, коли проходять всі операції, неочікувано вимкнули світло. Моя мама на той час була на операційному столі. Я побачила, що медсестри почали бігати, шукати ліхтарі. Маму зашивали вже без світла. Слава Богу, операцію змогли закінчити успішно. Моя мама жива тільки завдяки тому, що хірург був досвідчений, не розгубився і при світлі ліхтаря доробив операцію, – розповідає Галина.

Головний медик області Олександр Торбас заявив, що про дану ситуацію йому нічого не відомо та викликав головного лікаря онкодиспансеру.
– В кожній лікарні мають бути джерела живлення на випадок відключення світла, – каже Олександр Михайлович.

– У нас дві електролінії, одна з них іде до дитячої лікарні, а інша – до нас. Під час перебоїв спрацьовує автоматика, якщо вибиває одна лінія то вмикається інша. Такий подарунок нам свого часу зробив начальник обленерго. А в даній ситуації, якась, видно, була велика поломка і вибило дві лінії і на якихось пару хвилин не було світла. Щоб поставити запасний генератор, потрібно цілу станцію мати, і на це потрібно дуже багато коштів, яких сьогодні в області немає. Ніяких ускладнень немає на щастя, всі живі, все нормально. Коли не було світла, то покачали трохи руками, – розповідає головний лікар онкодиспансеру Борис Гуль.

Операції без світла, як розповів Борис Михайлович, йому доводилось робити не раз. В Радомишлі, коли під час операції пропало світло, то включали лампу та ліхтарик, а в Потіївці – автомобіль із включеними фарами під вікно підганяли. Та що там! Було із сірниками закінчували, всяко, каже, бувало. Головне, щоб ліхтарі були. Наша країна непередбачувана в цих питаннях.

Газета «Субота»
Автор статті: Людмила Харчук

Погода, Новости, загрузка...