Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 25 квітня 20:25
Анонси
В епіцентрі
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімейВолейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громад

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

1 марта 2012, 09:59

Микола Рудченко здійснив робочу поїздку в Радомишльський район Житомирської області

Робочу поїздку в Радомишльський район Житомирської області народний депутат України Микола Рудченко розпочав із відвідин селища Біла Криниця, де у Будинку культури зібралося близько 100 мешканців населеного пункту, аби розповісти депутатові про проблеми місцевої територіальної громади.
Проблеми цього селища характерні і для багатьох інших сільських населених пунктів України.

Особливо важливою і вже багато років поспіль актуальною для селища з населенням близько 1000 осіб є проблема зайнятості. Єдине промислове підприємство, яке упродовж багатьох років забезпечувало робочими місцями мешканців селища, – склозавод, сьогодні не функціонує. Відповідно, молодь змушена шукати роботу в інших регіонах.

Та це лише одна з численних проблем, які мешканці Білої Криниці не в змозі вирішити самотужки і тому звернулися по допомогу до Миколи Рудченка. Так, у селищі є склозавод, а в людей немає роботи; є амбулаторія, але у населеному пункті немає лікаря; у частині селища є газ, але школа – на пічному опаленні; є приміщення під магазин, але торгівля ведеться під відкритим небом, прямо біля проїжджої частини. Скаржилися люди і на високі тарифи на електроенергію та телекомунікаційні послуги, висловили невдоволення роботою служби швидкої допомоги.

Уважно вислухавши земляків, Микола Рудченко кваліфіковано роз’яснив, як спільними зусиллями можна вирішити першочергові проблеми, взявши на себе низку зобов’язань щодо подальшої співпраці з громадою. На прохання педагогічного колективу він подарував музичний центр для місцевої школи та надав селищному голові Білої Криниці Олегові Ганюті кошти для проведення ремонту в Будинку культури.

Кошти від депутата на підведення газу до своїх осель отримали й мешканці села Велика Рача, куди Микола Миколайович завітав уже вдруге за невеликий проміжок часу. Колективу місцевого дошкільного закладу Микола Рудченко подарував комп’ютер, а завідувачці Будинку культури надав кошти на придбання костюмів для творчого аматорського колективу.

У ході спілкування з мешканцями Великої Рачі народний депутат вкотре вислухав нарікання селян на діяльність орендаря їхніх паїв – фірму «Агрорегіон». На адресу приймальні Миколи Рудченка надійшло звернення від територіальних громад сіл Заньки та Гришківка про зловживання цього агроутворення у сфері розрахунків із селянами.

Низку проблемних запитань поставили депутатові мешканці села Мала Рача. Так, власники земельних та майнових паїв поскаржилися, що термін договору оренди закінчився, але орендар, не укладаючи нового договору, безоплатно користується їхнім майном і землею.

За словами Миколи Рудченка, стежити за дотриманням орендних зобов’язань повинна районна влада, але на скарги територіальних громад вона чомусь не реагує. Депутат пообіцяв допомогти у розв’язанні цього питання.

Микола Миколайович передав для місцевої школи кошти на заміну вікон, а також пообіцяв посприяти у вирішенні проблеми газифікації села. Оглянувши аварійний дерев’яний місток через річку, народний депутат дав слово допомогти зробити новий і безпечний.

Микола Рудченко не оминув увагою і проблеми Вишевицької територіальної громади. У цьому селі тиждень тому ущент згорів православний храм. Поспілкувавшись із релігійною громадою, народний депутат виділив коштів на відбудову храму, а також пообіцяв надати необхідну допомогу.

Микола Рудченко дуже часто буває в селі, надає допомогу школі-інтернату, школі та дошкільному закладу, нещодавно забезпечив Будинок культури якісною підсилювальною музичною установкою.

Приємною несподіванкою для Миколи Миколайовича під час поїздки в Радомишльський район стало вручення йому подяк за постійну фінансову підтримку від районної ветеранської організації та районної спілки ветеранів Афганістану.

У ході зустрічей близько 100 мешканців вищезгаданих сіл Радомишльського району стали членами Народної Партії. Голова Житомирської регіональної організації Народної Партії, народний депутат України Микола Рудченко особисто вручив їм партійні квитки та, привітавши новобранців квітами, подякував за бажання бути в лавах народників і разом працювати заради спільного блага.
Автор статті: Алла Яковенко

За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...