Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 17:52
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

2 декабря 2012, 16:10

16 днів проти насильства

З 25 по 10 грудня на території Коростенського району Житомирщини, як і по всій Україні, триває спеціальна акція «16 днів проти насильства», приурочена до Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства стосовно жінок.
Метою профілактичної анти насильницької акції є привернення уваги громадськості до двох актуальних проблем: попередження насильства в сім’ї та торгівлі людьми, а також активізації діяльності громадських об’єднань і державних установ з метою попередження насильства, захисту прав жінок та чоловіків у нашій країні.

Як свідчить статистика, найчастіше жертвами насильства в сім’ї стають жінки і діти, рідше – люди похилого віку та вкрай нечасто – чоловіки. Велику роль у цій проблемі відіграють стереотипи. Зокрема, й такий: якщо чоловік б’є – значить любить. Немалий відсоток жінок і досі живуть за цими жорстокими правилами, тим самим свідомо погоджуючись із роллю жертви. Часто жінки переконанні, що ніхто не зможе допомогти їм, тому терплять кривди та образи.

Згідно з інструкцією до Закону України «Про попередження насильства в сім’ї», на міліцію покладено виняткову роль щодо протидії всім його формам і забезпечення прав людини. Законом визначено такі види насильства, як фізичне, сексуальне, психологічне і навіть економічне. Щодо останнього, то воно означає навмисне позбавлення одним членом сім’ї іншого житла, їжі, одягу та іншого майна, на які потерпілий має право. Законодавством передбачається захисний припис, який застосовується до людини, якщо не подіяло офіційне попередження про недопустимість вчинення насильства. І головне – якщо людина зазнає жорстокості в сім’ї вона має звернутися до міліції.

На спеціальному обліку в міськвідділі міліції перебувають понад 102 громадянина, які вчиняють насильство в сім’ї. Начальник міліції громадської безпеки Коростенського МВ УМВС Володимир Васянович зазначає, що на Коростенщині дільничними інспекторами міліції з початку року здійснено понад 175 виїздів на сімейні конфлікти, з яких офіційне застереження про скоєння правопорушень було винесено понад 150 особам. На сьогоднішній день складено близько 130 адміністративних протоколів. Рішенням Коростенського міськрайонного суду 3 громадянам винесено попередження, на 27 осіб накладено грошові стягнення.
Автор статті: Лілія Ганська

За матеріалами: http://expreszt.com.ua
Погода, Новости, загрузка...