Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 21:24
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

27 января 2013, 11:30

Житомир: В боротьбі за ректорське крісло процвітає адмінресурс

Боротьба за ректорське крісло ЖДУ ім. І. Франка ведеться нечесними методами збоку теперішнього керівництва вишу.
Як ми вже повідомляли, стартували вибори ректора Житомирського державного університету ім. і. Франка. На посаду ректора висунуто дві кандидатури – в.о. ректора ЖДУ Петра Сауха та декана соціально-психологічного факультету Олександра Музики.

У четвер, 24 січня, відбулась зустріч студентсько-викладацького колективу вишу з одним із кандидатів – Олександром Музикою. Попередньо оргкомітет конференції трудового колективу із виборів ректора ЖДУ ім. І.Франка запросив усіх "науково-педагогічних працівників, студентів, аспірантів, докторантів та співробітників університету" на зустрічі із претендентами на заміщення вакантної посади ректора.

АЛЕ одразу після зустрічі із першим претендентом – Олександром Музикою - колектив деканату та кафедр соціально-психологічного факультету повідомили про перевірку присутності на робочих місцях і попросили написати пояснювальні записки, чому вони були на зустрічі, а не на робочому місці.
«Не зрозуміло, чому так важливо було провести перевірку саме в цю (буквально!) годину, саме на нашому факультеті? Це і є дотримання принципу демократичних виборів? Чи можливо, це формування "духу солідарності університетської сім'ї", про яку пише в.о. ректора Петро Саух у своїй програмі?», - запитують викладачі.

На запитання викладачів СПФ, чи можуть вони побувати на зустрічі з іншим претендентом на крісло ректора – Петром Саухом, їм відповіли: НІ!

Тому що викладачі мають право відвідувати такі зустрічі лише в неробочий час. Наприклад для лаборантів і працівників деканату, які працюють щодня з ранку до вечора, це означає - ніколи".

«Якщо ми не можемо побувати на зустрічах з претендентами, почути їхні програми, як нам обирати ректора? За кого голосувати? За кота в мішку?», - кажуть викладачі.

Це найбільш кричущий приклад адмінресурсу під час виборів ректора, хоча й не єдиний. Біографія і програма теперішнього в.о. ректора ЖДУ ім. І. Франка Петра Сауха на офіційному сайті університету суттєво відрізняється від друкованих версій, що розвішені по факультетах. Кілька разів на сайті змінювалося і фото П.Ю.Сауха. Схоже, що претендент намагається на повну використати інформаційні ресурси.

«Інформаційна війна» на просторах університетських медіа-ресурсів триває вже кілька років поспіль. Зокрема, у групі «Реальная жизнь ЖГУ» Вконтакте проходить голосування за найпопулярнішого викладача.

«Хто найпопулярніший в ЖДУ, знають всі. А якщо хто не знає – завітайте до групи. Однак, найпопулярніший викладач протягом двох років не може відірватись від Петра Сауха більш, ніж на 54 голоси. Варто лише комусь добавити переможцю голосування кілька голосів, як така ж кількість голосів з’являється у Петра Юрійовича. Кожен бажаючий може перевірити це в групі в соцмережі. Можливо, в теперішнього в.о. ректора є цілий штат шанувальників, які скрупульозно бережуть рейтинг Петра Юрійовича. Та невже рейтинги важливіші за людські стосунки і повагу один до одного», - запитують студенти ЖДУ.
Автор статті: Степан Сірий

За матеріалами: http://expreszt.com.ua
Погода, Новости, загрузка...