Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 11:41
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

12 февраля 2013, 11:47

Житомирських юнаків перевіряють на придатність до військової служби

Як повідомили в обласному військовому комісаріаті, цього року на призовних дільницях міських та районних військкоматів на військовий облік буде поставлено більше 8 000 юнаків 1996 року народження. Триватиме приписна кампанія до 31 березня. До цього часу юнаки пройдуть медичні комісії, їхні морально-ділові та фізичні якості будуть вивчені психологами та офіцерами військкоматів. На підставі отриманих результатів кожному юнаку буде визначено рід військ для проходження військової служби та спеціальність.

– Більше 7 000 юнаків вже пройшли медичне та професійно-психологічне обстеження, – розповідає військовий комісар Житомирського обласного військового комісаріату полковник Микола Залесський, – з них – понад 4 000 визнано придатними до військової служби. За результатами перевірок, 147 юнаків направлені на додаткові медичні обстеження до лікувальних закладів області, обмежено придатними наразі визначено 300 юнаків, не підлягають призову за станом здоров’я 37 юнаків.

Крім того, за словами офіцера, є випадки, коли юнаки взагалі не з’являються на вимогу військкоматів до приписних дільниць. Таких на Житомирщині наразі понад 150 осіб. Застерігаючи правопорушників, полковник Микола Залесський зазначає, що у майбутніх призовників ще є час до кінця березня, аби пройти заходи приписної кампанії. У іншому випадку, на тих, хто ухиляється від явки до військових комісаріатів області, чекають “зустрічі” з правоохоронними органами.

Варто зазначити, що у ході приписної кампанії 70 юнаків виявили бажання стати кандидатами до вступу у вищі військові навчальні заклади. Лідерами серед навчальних закладів, до яких мають намір подати документи юнаки, Академія Сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного та Харківський університет Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба.

Серед кращих з організації та проведення приписної кампанії в області відзначають Коростенсько-Лугінський об’єднаний районний військовий комісаріат та міський комісаріат Бердичева.
Автор статті: Сергій Фурдик

За матеріалами: http://expreszt.com.ua
Погода, Новости, загрузка...