Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 16:03
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

7 апреля 2016, 18:39

Юрій Павленко у Житомирі: Піднімаючи тарифи на тлі катастрофічного зубожіння людей, влада грабує український народ

Про це заявив народний депутат, голова Житомирської обласної організації Опозиційного блоку Юрій Павленко під час зустрічі з журналістами у Житомирі. «Уже на цьому тижні люди платитимуть за електроенергію на чверть дорожче. Це чергове підвищення тарифів ударить по гаманцях всіх українців, але в першу чергу – малозабезпечених. Якщо в середньому лічильник для двокімнатних квартир накручує на місяць більше 100 кіловат електрики (при наявності холодильника, мікрохвильовки, телевізора і світла), у такому випадку один кіловат коштуватиме 99 копійок. І це вже відчутний удар по сімейних бюджетах, адже наші люди, особливо пенсіонери, не можуть собі дозволити, наприклад, енергозберігаючі лампи, які коштують у 10 разів дорожче звичайних», – зазначив політик.
Юрій Павленко у Житомирі: Піднімаючи тарифи на тлі катастрофічного зубожіння людей, влада грабує український народ
За статистичними даними середньомісячні витрати електроенергії у сім'ї з трьох осіб, які проживають у двокімнатній квартирі, становлять близько 150 – 200 кіловат. Таким чином, у нових платіжках тільки світло обійдеться людям приблизно в 140 – 190 гривень, а це – десята частина мінімальної пенсії в Україні, яка на сьогодні складає 1074 грн. А якщо додати сюди ще й плату за опалення, газ, водопостачання, то загальна сума перевищить і мінімальну зарплату (1378 грн.), і пенсію. Для порівняння, у 2013 році один кіловат електроенергії коштував 28 копійок. При цьому ціни були в багато разів нижче, зарплати вище, а долар був по 8 гривень.

«Люди і так ледве зводять кінці з кінцями, а влада накидає їм на шию ще один ціновий зашморг. Таким чином, піднімаючи тарифи влада грабує український народ. Але березневе підняття цін – це ще не межа. Уже з 1 вересня ціни на світло знову зростуть на третину.
Сьогодні влада відгородилася від народу за дверима своїх кабінетів та за склом урядових автомобілів. Вони ніби живуть на іншій планеті і не розуміють, що вже нікуди підвищувати тарифи, і люди, які отримують пару тисяч гривень у місяць на руки, не можуть віддати всі зароблені гроші лише за комуналку, адже потрібно купити ще й їжу, прогодувати дітей, не кажучи вже про ліки та інші витрати», - акцентує нардеп.


За даними Державної служби статистики України, тільки 57% українців справляються з новими платежами. Борг за комунальні послуги по країні вже становить майже 11 мільярдів гривень. Третина суми – несплата за опалення і гарячу воду; за газ, утримання будинків і вивезення сміття – майже по 20 відсотків, трохи менше – за холодну воду.

Всього на Житомирщині отримують субсидію – 262 тис. 561 домогосподарств, що становить 43,4%. І це є показником того, наскільки катастрофічним є рівень людей, наскільки низькими є їхні доходи.

За минулий рік ціни в Житомирській області виросли на 44 %, а реальна заробітна плата впала на чверть. Кожна сьома родина в області вже за офіційними даними визнає, що змушена відмовляти собі у найнеобхіднішому.

За минулий рік ціни на продукти харчування на Житомирщині зросли майже на 40%. Захмарних висот досягли комунальні тарифи, які збільшились в середньому удвічі і далі продовжують зростати. Деякі  ліки подорожчали у 3-4 рази. І саме влада призвела до того, що життя  в Україні стрімко дорожчає з кожним днем і зростання цін лише пришвидшується.

«Опозиційний блок не може миритися з тим, як влада знущається над людьми. Наша політична сила вимагає від влади підвищити людям зарплати і пенсії. Для цього ми розробили спеціальний закон і знаємо як знайти гроші на те, щоб виділити 62 мільярдів гривень на підвищення зарплат і пенсій, 6,7 мільярдів – на медицину, 4,4 мільярди – на освіту, 10 мільярдів – на проекти регіонального розвитку.

Якщо наш закон буде прийнятий, то мінімальні зарплати упродовж 2016 року підвищаться до 1958 гривень, а мінімальні пенсії до 1526 гривень. Це дасть можливість хоч якось зводити кінці з кінцями при сьогоднішніх цінах», – акцентував народний депутат.
За матеріалами: http://expreszt.com.ua/
Погода, Новости, загрузка...