Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 13:00
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

23 августа 2016, 12:13

Володимир Гірук про розслідування щодо використання бюджетних коштів виділених на ремонт харчоблоків у дитсадках та школах Житомира

На минулому тижні ми анонсували розслідування нашої громадської організації щодо ефективності використання бюджетних коштів виділених на ремонт харчоблоків у дошкільних та шкільних навчальних закладах.
Володимир Гірук про розслідування щодо використання бюджетних коштів виділених на ремонт харчоблоків у дитсадках та школах Житомира
Потроху розпочинаємо вам розповідати.

Усім відомо, що основними вимогами до підрядника, який виконує певні ремонтні роботи, є якість та вміння вчасно здати об’єкт.

І з першим, і з останнім у Житомирі проблеми. Майже на всіх об’єктах роботи почалися у червні/липні і закінчитися мали у серпні, в деяких випадках – вересні. Незрозуміло, «серпень» це початок чи кінець місяця, бо жодної конкретної дати в документах, які надала міська рада, не вказано, тобто точного терміну, немає. Відповідно і проконтролювати неможливо.

Сьогодні ми маємо 22 серпня і з 17 об’єктів на 100% готово лише два. Якщо з усього списку дитячих садочків та шкіл у довільному порядку вибрати, наприклад, п’ять, то ось що ми отримаємо.

ДНЗ №63. Підрядник ТОВ «Компанія РОС». Сума – 566 717, 00. Це саме та компанія, яка реконструює дитячий садочок №58 про який ми писали раніше. За інформацією міської ради об’єкт готовий на 70%, проте як нам розповіла завідуюча дитячим садочком, після неодноразових скарг батьків та її прохань до підрядника, на минулому тижні харчоблок вже запрацював. Дивно, що данні не відповідають дійсності.

ДНЗ №6. Підрядник ТОВ «КапіталБудЕнерджи». Сума 819 436, 00. Міська рада повідомляє, що роботи завершаться у серпні, і зараз виконано вже більше половини. Проте батьки дітей, що ходять до цього садочку вкрай обурені. Адже станом на 22 серпня, за словами батьків, не підключена сантехніка, немає розеток, у пральні немає підлоги.

ДНЗ №29. Підрядник той самий, ТОВ «КапіталБудЕнерджи». Сума менша, та все ж – 719 853, 00. Об’єкт готовий на 80%. Хоча, маючи досвід оцінювання готовності об’єктів нашими чиновниками, не здивуюся, якщо ситуація така ж, як і в садочку №6. До речі, хіба не зрозуміло, що якщо один підрядник одночасно виконуватиме роботи на двох об’єктах, то можливо, що він не встигне?

ЖНВК №38. Підрядник ДП «Будівельник ТОВ В.А.П». Сума 782 668, 00. Роботи ледь почалися, але щоб закінчити у них є 8 днів – до кінця серпня. До речі, є існує ще ТОВ «В.А.П.», який працює у двох садочках. Не дуже віриться, що просто збіг у назвах. Скоріш за все, це одне підприємство.

ЗОШ №21. Підрядник ПП «Теплий дім Житомира». Сума – 1 422 000, 00. Початок робіт відбувся у червні, а закінчитися має у вересні. На даний час виконано лише 10%. За нашою інформацією, це фірма «прокладка», яка виграла тендер і одразу найняла субпідрядника. Але найцікавіше, що ПП «Теплий дім Житомира» було зареєстроване 25.01.2016 року. Тобто, лише за півроку до початку робіт, і трохи менше до тендера.

Ось приблизно так відбуваються ремонти у житомирських дошкільних та шкільних навчальних закладах. Об’єкти здають невчасно, роботу майже не контролюють. Діти ходять або в сусідні садочки, або залишаються з батьками вдома. Ремонти у школах тривають і досі, а до першого вересня залишилося трохи більше тижня. Найгірше, те, що за такий провал у сфері освіти ніхто відповідати не збирається.

Звертаюсь до батьків, чиї дітки навчаються чи відвідують заклади, де ремонти харчоблоків є досі незакінченими. Я розумію, що міська влада особливо не зацікавлена в тому, щоб все було готово вчасно. Проте батьки мають право контролювати підрядників, і можуть вимагати від нього дотримання усіх вимог, в тому числі і вчасне закінчення ремонтних робіт.

Зараз наша громадська організація готує інформаційний запит до Житомирської Державної податкової інспекції стосовно усіх підрядників, які зараз займаються ремонтами харчоблоків у начальних закладах. Можливо, знайдемо знайомі прізвища.
Погода, Новости, загрузка...