Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Вівторок, 19 березня 06:11
Анонси
В епіцентрі
У Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна Вовк
У Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна Вовк
У Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’яЖитомирські рятувальники зустріли черговий евакуаційний потяг з Донеччини

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

16 октября 2019, 17:26

Віталій Бунечко: Розкрадати гроші на дорогах Житомирщини я не дозволю

На цьому наголосив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко під час брифінгу, який провів для журналістів сьогодні, 16 жовтня. Одне із важливих питань брифінгу – аналіз проведення тендеру та укладення договору на послуги з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення Житомирської області вартістю 320 млн грн.
Віталій Бунечко: Розкрадати гроші на дорогах Житомирщини я не дозволю
«Запевняю, що в зиму ми «ввійдемо» підготовленими. Але розкрадати гроші на дорогах Житомирщини я не дозволю. Геннадій Савченко пішов, Роман Крисюк пішов і я маю надію, що з новим керівником управління, яке наразі вже входить до департаменту регіонального розвитку, це зрушиться з мертвої точки. Ми кошти витратимо не на перенесення папірців, а на ремонт доріг. І вже пропонували генеральному підряднику укласти договір напряму із субпідрядними організаціями і зекономити 2%, які були закладені відразу на це. Цинізм в тому, що координуючи роботу субпідрядників, компанія має близько 6,4 млн грн доходу. Тому запропонували зекономити ці бюджетні кошти компанії і далі співпрацювати з тими організаціями, які дійсно виконуватимуть ці роботи», – зазначив Віталій Бунечко.

Заступник голови ОДА Наталія Остапченко розповіла про те, з якими порушеннями було проведено тендер.

Так, у квітні 2019 року в управлінні дорожнього будівництва та інфраструктури ОДА оголосили процедуру відкритих торгів на закупівлю послуг з експлуатаційного утримання доріг протяжністю 6941,65 км на очікувану вартість 364 млн 525 тис. 669 грн. Участь у закупівлі взяли 5 компаній, з яких до аукціону було допущено 2 учасників – ТОВ «Житомирський автодор» та ПП «Автомагістраль». Після чого тендерний комітет прийняв рішення про визначення переможцем ТОВ «Житомирський автодор» з ціновою пропозицією 320 млн 755 700 грн.

Наталія Остапченко зауважила, що ТОВ «Житомирський автодор» було допущено до аукціону без наявного власного обладнання та матеріально-технічної бази для виконання дорожньо-будівельних робіт в межах експлуатаційного утримання, а на всю мережу доріг – майже 7 тис. км – було передбачено оренду лише 6 одиниць техніки.

Крім того, в пропозиції учасника відсутнє підтвердження потужностей орендованих асфальтобетонних заводів згідно вимог тендерної документації. Водночас згідно висновку Управління Північного офісу Держаудитслужби встановлено ряд порушень в частині складання тендерної документації.

Таким чином відкриті торги проведені з суттєвим порушенням законодавства та з низькою ймовірністю забезпечення надання послуг вчасно та безперебійно переможцем з таких причин:

недостатня кількість машин для розподілення протиожеледних матеріалів та снігоочисних машин, необхідних для утримання в зимовий період, що може призвести до неналежного функціонування мережі доріг;
відсутні бази для складування та заготівлі протиожеледних матеріалів на зимовий період;
аналіз інформації отриманої від субпідрядних організацій свідчить про низьку організацію робіт та ставить під сумнів забезпечення надання послуг у встановлені терміни, особливо з урахуванням погіршення погодних умов у регіоні

Разом із тим групою субпідрядних організацій подано акти наданих послуг на період 2 місяця вартістю понад 100 млн грн, шо становить більше 30% від суми договору на рік, що може вказувати про наміри привласнення бюджетних коштів та зговір таких організацій з посадовими особами ОДА.

Відтак керівник області Віталій Бунечко публічно звернувся до правоохоронних органів з метою відкриття кримінальних проваджень щодо можливих фактів розкрадання бюджетних коштів та зловживання службовим становищем посадових осіб під час проведення тендеру на експлуатаційне утримання доріг області.

«Наразі тендер не скасовано. Адже маємо побачити, як відреагують правоохоронні органи після передачі документів. А ми будемо максимально сприяти в наданні повної інформації. У майбутньому це може бути і новий тендер, але не на 320 млн грн, а розбитий на частини», – прокоментував голова ОДА.

Нагадаємо, що під час брифінгу Віталій Бунечко публічно звернувся до правоохоронних органів задля перевірки фактів розкрадання бюджетних коштів в ОДА.
Погода, Новости, загрузка...