Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 10:44
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

13 января 2012, 07:37

Геннадій Зубко: Житомирський мер зливає у каналізацію 6 мільйонів гривень

Житомирський водоканал намагається відійти при знезараженні питної води від реагентів до природних консервантів: очищувати воду сіллю замість хлору
Геннадій Зубко: Житомирський мер зливає у каналізацію 6 мільйонів гривень
Так прокоментував голова Житомирської обласної організації «Фронту Змін» Геннадій Зубко спрямування 4,5 мільйонів гривень державних грошей та 1,5 мільйони гривень з місцевого бюджету на встановлення у Житомирі модернізованого обладнання для очистки води сіллю замість хлору. Свою позицію депутат підтверджує відсутністю модернізації водогінних мереж міста та надвеликими втратами при подачі води цими мережами.

«Житомирський водоканал намагається відійти при знезараженні питної води від реагентів до природних консервантів: очищувати воду сіллю замість хлору. З одного боку це прогресивно і економно. Але, спочатку потрібно оновити старі проржавілі водогінні мережі, якими ця водо подається», - говорить My Webpage]Геннадій Зубко[/url].

За його словами, навіть нефахівці знають, що сіль не знищує мікроби, а лише призупиняє процес їх розмноження.

«Очищена сіллю вода подаватиметься до осель житомирян по старих водогінних мережах. Відповідь на запитання: чи буде в результаті з кранів у квартирах житомирян текти чиста вода – очевидна: ні. Крім того, самі працівники водоканалу визнають, що втрати води при транспортуванні катастрофічні. При цьому називають цифри від 35 до 52%. Приблизно половина всієї питної очищеної води зливається у каналізацію. Ні про яке раціональне використання прісної води та заощадження коштів на її очищенні навіть мови нема.

Міська влада безгосподарно використовує 6 мільйонів гривень – просто зливає їх у каналізацію. Знову не з того почали. Починати потрібно із заміни та оновлення водогінних мереж. Вже потім модернізувати систему знезараження питної води. Лише за таких умов місцевий бюджет буде економити кошти на відсутності втрат та на очищенні води, а житомиряни питимуть чисту воду і платитимуть водоканалу за використану воду, а не за втрати з вини безгосподарної діяльності влади», - аргументує своє бачення вирішення ситуації Геннадій Зубко.
За матеріалами: Рупор Житомира
Погода, Новости, загрузка...