Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 12:25
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

2 февраля 2012, 09:09

Геннадій Зубко: «Фронт Змін» захистив працівників терцентру Червоноармійська від звільнення з роботи»

«До громадської приймальні «Фронту Змін» у Червоноармійську Житомирської області звернулись працівники місцевого територіального центру.
Геннадій Зубко: «Фронт Змін» захистив працівників терцентру Червоноармійська від звільнення з роботи»
Люди просили відстояти їх конституційне право на працю й вплинути на керівництво територіального центру, яке пропонувало працівникам «добровільно» перейти працювати на половину посадового окладу», - повідомляє історію питання голова Житомирської обласної організації «Фронту Змін», депутат Житомирської обласної ради Геннадій Зубко.

За словами голови обласного осередку партії, вирішувати справу доручили Дмитру Кропачову, оскільки саме він координує роботу депутатів обласної ради від «Фронту Змін» з мешканцями Червоноармійська. Незважаючи на звернення, керівництво територіального центру наполягало на своєму рішенні: скоротити робочий день працівників до чотирьох годин, мотивуючи це тим, що в районі не вистачає 460 тисяч гривень на заробітну плату працівникам терцентру.

«До складу терцентру відноситься відділення соціально – побутових послуг, яке безкоштовно надає послуги одиноким непрацездатним людям Червоноармійська. Більшість працівників терцентру пропрацюють в ньому понад 20 років. Майже в кожній родині зростають діти шкільного віку. І цих людей хотіли позбавити половини заробітку, цинічно змусивши підписати попередження «про істотну зміну умов праці». А згодом, взагалі планували звільнити. Ми не могли допустити, щоб люди втратили роботу через чиєсь небажання чи не вміння правильно організувати діяльність територіального центру», - говорить Геннадій Зубко.

Тому, Дмитро Кропачов долучив до вирішення проблеми фракцію «Фронту Змін» в обласній раді та Народного депутата України Лесю Оробець. Спільно фронтовики підготували цілий ряд депутатських запитів до голів районної та обласної державної адміністрацій, керівництва територіального центру та до прокуратури Житомирської області з вимогою дати оцінку ситуації, що склалась.

«Саме під таким потужним натиском байдужий чиновницький підхід до долі шести людей було зламано. Наразі, працівники територіального центру залишились на своїх робочих місцях й працюють повний день. Ми триматимемо ситуацію під контролем і надалі. Тим паче, що Дмитро Кропачов тепер є кандидатом в депутати до Житомирської обласної ради саме від Червоноармійського району на виборах 12 лютого 2012 року. Впевнений, що мешканці Червоноармійська його підтримають», - говорить Геннадій Зубко.
За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...