Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Середа, 17 квітня 01:56
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

14 июня 2012, 14:42

Микола Азаров: Програма здешевлення кредитів на житло має працювати як годинник

Микола Азаров: Програма здешевлення кредитів на житло має працювати як годинник
Програма здешевлення вартості кредитів для придбання доступного житла повинна працювати чітко та виконуватися на всіх рівнях. Про це заявив Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час відвідання у вівторок будівельної компанії «Київміськбуд».

«Кожна родина, як бере участь у реалізації програми «Доступне житло», вирішує не тільки свою проблему, а й допомагає нам вирішити наше спільне завдання: допомагає розвивати нашу економіку. Тобто, родина вкладає кошти не просто у свою квартиру – вона вкладає кошти у розвиток України. Тому надзвичайно важливо, щоб ця програма працювала як годинник. Люди підписали угоду, і ми жорстко контролюватимемо виконання цієї угоди», - відзначив Микола Азаров.

Також Прем'єр-міністр переконаний, що передбачені у кредитних угодах санкції до забудовників за недотримання термінів введення житла в експлуатацію є недостатніми, і їх необхідно збільшити.

«В угодах є санкції до будівельних організацій за затримки з будівництвом. Я вважаю, що ці санкції є недостатніми. Треба їх переглянути, щоб будівельні організації гривнею відповідали за свою діяльність. Тільки так можна повернути довіру інвесторів. Але, водночас, ми повинні будівельним організаціям дуже допомогти. Допомогти виділенням земельних ділянок, мережами, інфраструктурою – це наш обов’язок. Я ставлю завдання, щоб усі програми щодо доступного житла працювали з надзвичайною підтримкою держави», - наголосив Микола Азаров. «Для тих, хто реалізує наші програми, земля повинна виділятися безкоштовно і для них повинні бути значно скорочені витрати на мережі», - додав він.

Глава Уряду нагадав, що у поточному році на здешевлення кредитів Кабінет Міністрів виділив понад мільярд гривень, і у наступному році ця сума буде більшою.

«У наступні роки необхідно збільшити обсяги будівництва за цією програмою не на відсотки, а в рази», - підкреслив Микола Азаров.

Прем’єр-міністр також ознайомився з процесом укладення угод про надання дешевих кредитів на житло. Громадяни, які підписували угоди, запропонували Миколі Азарову переглянути механізм компенсації відсотків за кредитом: направляти ці кошти напряму в банки для погашення кредитної ставки.

«Сьогодні переді мною люди поставили питання про компенсацію банкам напряму 13 відсотків по кредиту. Я їх запитав: чого ви боїтесь? Ви що, боїтесь, що зміниться Уряд і скасується ця програма? Стабільність у державі залежить саме від Вас, громадян. Нам немає різниці, кому платити відсотки: Вам або банку. Ми на законодавчому рівні врегулюємо це питання», - запевнив Глава Уряду.
За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...