Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 15:59
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

30 июля 2012, 12:57

Арсеній Яценюк: Закон про знищення української мови ніколи не набуде чинності

Арсеній Яценюк: Закон про знищення української мови ніколи не набуде чинності
Об’єднана опозиція добилася того, що закон про мови не було проголосовано. Він нелегітимний і ніколи не набуде чинності, заявив голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, виступаючи на мітингу на захист української мови біля Верховної Ради у понеділок, 30 липня.

Арсеній Яценюк привітав усіх, хто прийшов до Верховної Ради «відстояти Україну, державну мову і наше майбутнє».

«Ми добилися того, що сьогодні закон про мови не буде проголосований. Це тільки завдяки позиції кожного з вас, завдяки тому що ми не боїмося, що в нас є цілі й цінності, віра в те, що кожен українець буде господарем у своїй хаті. що наша українська держава буде взірцем на теренах Європи. Але за це треба боротися», - підкреслив голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина».

«Парламент перестав називатися Верховна Рада України. Це антидержавне, антиукраїнське кубло, яке ми знесемо. Туди прийдуть нові політики, українські патріотичні люди», - наголосив він.

Він підкреслив, що цей парламент має бути знесений як «оплот корупції і бандитизму»: «коли декілька десятків людей подумали, що вони можуть керувати всією країною, що в них у власності 46 мільйонів українців. Ми їм ніколи не дамо поневолити Україну», - наголосив голова Ради Об’єднаної опозиції.

«Головне - щоб ми, як і сьогодні, демонстрували нашу гідність, нашу силу, нашу позицію, бачення майбутнього України і волю до боротьби. Ми сформуємо більшість і доведемо, що нарешті в Україні проукраїнський, проєвропейський, демократичний парламент», - наголосив Арсеній Яценюк.

В інтерв’ю журналістам під час мітингу Арсеній Яценюк наголосив, що сьогодні провладна більшість побоялася включити до порядку денного закон про мови. «Він і далі залишається неконституційним і нелегітимним. Неконституційний акт все одно буде скасовано, і закон про знищення української мови ніколи не набуде чинності», - підкреслив він.
За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...