Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 15:32
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

3 февраля 2013, 18:16

Мер Житомира: Я не знав, що Геннадій Зубко за декілька місяців так далеко відірветься від своїх людей

Міський голова Володимир Дебой виступає проти концесії комунальних підприємств, адже це однозначний шлях до підвищення тарифів. Про це він заявив учора, 31 січня 2013 року, під час прямого ефіру на телеканалі «Союз-ТВ».
Мер Житомира: Я не знав, що Геннадій Зубко за декілька місяців так далеко відірветься від своїх людей
На репліку народного депутата України Геннадія Зубка щодо необхідності концесії водоканалу, міський голова Володимир Дебой відповів: допускати приватизації комунальних підприємств не можна, тому що постраждають люди.

Тиждень тому в ефірі Союз-ТВ народний обранець України сказав: «Якщо народний депутат є, то він повинен у першу чергу контролювати виконавчу владу... Якщо сьогодні місто брало зобов’язання про те, щоб платити 50% за електроенергію, то це потрібно виконувати. Що б я конкретно робив, будучи міським головою? … Зараз у парламенті лежить законопроект про можливість концесії таких серйозних підприємств, як водоканал. На сьогоднішній день питання власника є дуже важливим».

Міський голова Володимир Дебой проти такої позиції, говорить, що це не вихід із ситуації, бо такий шлях призведе до суттєвого підвищення тарифів. Сьогодні можна залучити європейські кошти і модернізувати підприємства, зберігши їх у комунальній власності, власності громади.

«Я не знав, що Геннадій Григорович за декілька місяців так далеко відірветься від своїх людей. Контролювати владу Вам не потрібно. Ви сьогодні є представник влади, який відповідає за людей. Саме недосконалість законів та популізм призвели до того, що комунальні підприємства доведені до межі зубожіння. Сьогодні потрібно нести відповідальність на своєму рівні та ініціювати закони, які, можливо, для вас і не популярні», – заявив у відповідь керівник Житомира Володимир Дебой.

Нагадаємо, концесія – передача підприємства, яке сьогодні перебуває у комунальній власності (власності громади), у довгострокову експлуатацію іншим державам, іноземним фірмам, приватним особам. Як наслідок – підвищення тарифів у рази.

«Ви самі розумієте, що коли управління бере приватна фірма, то збільшення тарифів відбувається не у 2 рази, а у 5-7 разів вартості води. Якщо сьогодні куб води коштує більше 2 гривень, а реальна його собівартість 3,5 грн., то при концесії це буде 7-10 гривень», – інформував мер Житомира.

«Якщо сьогодні дехто піднявся до того рівня, щоб забрати водоканали, теплокомуненерго, то кажіть людям чесно, що хочете приватизувати їх та підвищити тарифи. Пора закінчувати гратися у популізм, треба зібрати волю і працювати», – підкреслив міський голова Житомира.
За матеріалами: http://expreszt.com.ua
Погода, Новости, загрузка...