Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Вівторок, 16 квітня 10:22
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

15 марта 2013, 11:24

Житомирський опозиціонер Геннадій Зубко: Опозиція їде в тур по Україні, щоб донести свою позицію виборцям

Проведення мирних акцій у всіх обласних центрах країни дасть можливість донести до людей позицію депутатів, пояснити, чому опозиція блокує трибуну, почути людей і скоригувати свої плани відповідно до очікувань виборців
Житомирський опозиціонер Геннадій Зубко: Опозиція їде в тур по Україні, щоб донести свою позицію виборцям
Про це заявив народний депутат України Геннадій Зубко у прямому ефірі на каналі ТВі в програмі "Політклуб" Віталія Портнікова.

«Коли перший раз відбулося блокування трибуни з приводу особистого голосування, то чітко було доведено людям позицію та мету, для чого це робиться. І люди нас беззастережно підтримали. На жаль, зараз я чую від своїх виборців, що не всі цілком розуміють, чому ми знову блокуємо роботу Верховної Ради. Сьогодні потрібно спілкування з людьми не тільки із трибуни, треба йти до людей і пояснювати логіку наших дій» - сказав Геннадій Зубко.

Член фракції "Батьківщина" також додав, що відсутність роботи у Раді вигідна передусім владі.

«Сьогодні потрібно, щоб парламент запрацював. Владі вигідно, щоб Рада була непрацююча, тому що не призначаються вибори у 5 проблемних округах, не відомо, як призначити вибори у Києві. Також не зрозуміло, як буде працювати урядова програма активізації економіки на 2013 рік, тому що вона не обговорюється і практично бюджет може розподілятись у ручному режимі», - зауважив Геннадій Зубко.

Також він переконаний, що заради відновлення роботи парламенту опозиція мусить вимагати від влади повернення ключових контролюючих функцій представникам опозиції: посаду керівника бюджетного і регламентного комітетів, посаду голови рахункової палати і, як у багатьох європейських країнах, один із заступників Генпрокурора має бути від опозиції. Адже за три опозиційні політичні сили за партійними списками проголосувало понад 50% виборців, і зараз, відсуваючи опозицію від будь-якого контролю за процесами в державі, влада ігнорує вибір понад половини країни. "Так не може бути, така однобока система влади не проіснує довго і ми повинні пояснювати логіку наших дій виборцям", - наголосив Геннадій Зубко.

Нагадаємо, що сьогодні, 14 березня, розпочинається Всеукраїнська акція «Вставай, Україно!», ініційована фракціями опозиційних партій. Перший мітинг відбувся у Вінниці.

Протягом двох місяців марші й мітинги в рамках акції пройдуть у всіх обласних центрах, а завершиться вона всеукраїнським маршем у Києві.
За матеріалами: http://expreszt.com.ua
Погода, Новости, загрузка...