Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 13:49
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

17 июня 2013, 12:48

Віктор Брокарєв: «Євген Коновалець – приклад борця за державність»

15 червня 2013 року до дня народження першого провідника Організації Українських Націоналістів Євгена Коновальця Житомирська міська організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" провела урочистий мітинг. Захід відбувся на Замковій Горі біля кам'яного знаку, встановленого на честь заснування Житомира.
Віктор Брокарєв: «Євген Коновалець – приклад борця за державність»
Під час урочистостей до учасників заходу звернувся голова Житомирської міської організації ВО "Свобода" Віктор Брокарєв, який підкреслив, що саме Євген Коновалець є для усіх українців прикладом борця за державність.

"Він вірив у Соборну Україну. Його життя – найкраща відповідь тим, хто сьогодні свідомо чи несвідомо намагається протиставити різні частини України та посіяти розбрат серед народу. Євген Коновалець казав: "Як не буде в нас сили, не осягнемо нічого, хоч би все найкраще для нас складалося. Як же ж будемо мати силу, тоді вийдемо побідно з найгіршого лихоліття і здобудемо все, що нам треба". Ці його слова має бути викарбувано в серці кожного українця. Пам'ятаймо наших героїв. Бо кожен, хто поклав голову в ім'я незалежности України, має бути увіковічений у наших молитвах та наших серцях", – зазначив свободівець Віктор Брокарєв.

"Життя Євгена Коновальця сповнене трагічними та героїчними подіями. Це шлях справжнього націоналіста – борця за Волю України. Найголовнішим завданням для нас, сучасних українців, є втілення ідей наших попередників. І постать Євгена Коновальця є прикладом відданости для найбільшої європейської держави – України", – наголосив під час виступу заступник голови Житомирської обласної організації ВО "Свобода" Михайло Сліпченко.
Довідка: Євген Коновалець народився 14 червня 1891 року на Львівщині, в селі Зашків. Навчався у Львівській Академічній гімназії. Саме там яскраво проявилася його головна риса – українська національна свідомість. Будучи успішним учнем, Євген допомагав своїм побратимам-українцям: "Українці мусять бути добрими учнями, мусять засвоювати собі знання якнайкраще, якнайосновніше, якнайбільше, щоб надолужити те, що нам пограбувала неволя", – казав він їм, підтверджуючи свою вимогливість власним прикладом. Крім вивчення гімназійних курсів, Євген Коновалець постійно відвідував студентські гуртки, що займалися поширенням політичних знань. Але основними джерелами української політичної думки для молодого Коновальця були вірші Шевченка і брошура "Самостійна Україна" Міхновського. Євген Коновалець брав участь у боротьбі Українських Січових Стрільців, був полковником української армії УНР, створив українську військову організацію, а 1929 року очолив новостворену Організацію Українських Націоналістів.

Прес-служба Житомирської обласної організації ВО «Свобода»
За матеріалами: http://expreszt.com.ua/
Погода, Новости, загрузка...