Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 09:36
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

24 августа 2013, 13:17

Житомир, Юрій Вербовський: Незалежність – це право на вибір…

Нещодавно почув таку думку від знайомої мені людини: Незалежність - це коли ти маєшь право на вибір. Коли такого права не маєшь - ти вже залежний.
Житомир, Юрій Вербовський: Незалежність – це право на вибір…
Сьогодні - День Незалежності... Кожен із нас по різному ставиться до цієї події, святкує її чи згадає. Хто, в краватках, коштовних костюмах та з красномовними виступами, бо так вимагає посада чи статус; хто у вузькому колі однодумців; хто з друзями та рідними за чаркою пом’яне тих, хто боровся за цю довгоочікувану Незалежність. Є і такі, хто так і не знайшов відповіді на запитання: «Навіщо нам ця Незалежність?».

Хоча сама Незалежність діставалась Україні нелегко: за її боролися наші бабусі і дідусі, за її віддавали своє життя вільні українці, які мріяли побачити своїх дітей, внуків, правнуків у незалежній країні. І мабуть не нам вже судити «потрібна була Україні ця незалежність, чи ні?». Знаю лише одне: ми – нація! А кожна нація має свою державу, свою рідну мову, свою історію та традиції.

У День проголошення Незалежності я був звичайним 13-річним хлопчиськом і політика тоді мене зовсім не цікавила. Але я пам’ятаю той святковий настрій моїх батьків, знайомих, їх хвилювання та їх емоційні розмови. Пам’ятаю зовсім незнайомих мені житомирян, які з радістю на обличчях прямо на вулиці вітали всіх криками «Незалежність! Оголошено Незалежність! Україна – вільна!».

Отож, пройшло вже 22 роки і багато чого змінилося в нашому житті. Можливо не так, як мріялося багатьом, але головне – ми живемо у своїй державі, а наші діти – народжуються вільними і незалежними. І це варто того, аби ми - розмовляли нашою рідною мовою, любили нашу державу і цінували її НЕЗАЛЕЖНІСТЬ!

З Днем Незалежності!

Юрій Вербовський
«Українська Ініціатива»
За матеріалами: http://expreszt.com.ua/
Погода, Новости, загрузка...