Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 20:28
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

21 января 2015, 11:37

Сергій Машковський: «В рамках мобілізації в області буде призвано не більше 2 тис. осіб»

Відповідаючи на запитання журналістів під час брифінгу з питань початку та проведення четвертої хвилі часткової мобілізації на Житомирщині, голова облдержадміністрації Сергій Машковський звернув увагу: «В рамках мобілізації в області буде призвано не більше 2 тис. осіб, з яких 30% - офіцери»
Сергій Машковський: «В рамках мобілізації в області буде призвано не більше 2 тис. осіб»
Обласний військовий комісар Микола Залесський повідомив, що у 2014 році під мобілізацію потрапило близько 10 тис. наших земляків.

Сергій Машковський наголосив, що за офіційними даними наразі в області налічується 104 загиблих, 37 військових перебувають у полоні, а 62 – безвісти зниклі. За словами голови облдержадміністрації, обласна влада співпрацює з профільними міністерствами та відомствами, а також із волонтерами з метою визволення полонених та пошуку безвісти зниклих.

Керівник області переконаний, що перед тим як військовослужбовці, які виконували бойові завдання в зоні проведення АТО, повернуться до роботи, вони мають пройти медичну реабілітацію. Голова облдержадміністрації вважає, що бійці АТО зможуть продовжити роботу в органах внутрішніх справ Житомирщини. «Впевнений, що 80-90% наших військових потребують психологічної реабілітації. У 2014 році в області розпочала діяти програма реабілітації, якою вже скористалося близько 400 осіб. Цього року в обласному бюджеті на такі потреби передбачено близько 3 млн. грн. Якщо фахівців не вистачатиме, ми залучатимемо волонтерів-психологів», - зазначив Сергій Машковський.

Голова облдержадміністрації закликав інформувати його особисто, якщо мобілізовані військові не будуть належним чином забезпечені одягом, засобами захисту та продуктами, адже вище державне керівництво запевняє, що у 2015 році таких проблем не виникатиме.
За матеріалами: http://expreszt.com.ua/
Погода, Новости, загрузка...