Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 18:01
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

7 августа 2015, 13:50

Мешканець Житомира організував фінансову піраміду на Львівщині

Зловмисники пропонували бажаючим отримати кредит, проте ніяких грошей громадяни не отримували, а лише сплачували кошти у якості гарантійних внесків, які осідали у кишенях шахраїв.

Злочинну схему, організовану 43-річним мешканцем Житомира, викрили працівники Управління протидії злочинності у сфері економіки ГУМВС України у Львівській області спільно з прокуратурою Личаківського району Львова.

Зловмисник провадив свою діяльність, створивши товариство з обмеженою відповідальністю, котре не мало відповідної ліцензії на надання фінансових послуг та не було внесене до Держреєстру фінустанов. Філії «підприємства» працювали у Львівській, Житомирській, Волинській, Рівненській та Закарпатській областях.

Для залучення клієнтів на інтернет-сайтах та у місцевих газетах були розміщені рекламні оголошення із пропозиціями швидкого отримання споживчих кредитів без представлення довідок про доходи та інших необхідних документів.

У орендованих офісах працювали спеціально проінструктовані менеджери, котрі укладали з громадянами угоди, ніби-то спрямовані на отримання кредитів. З метою ввести клієнта в оману, тексти цих угод друкувались дрібним шрифтом і їх зміст був незрозумілим. У результаті - жодних кредитів клієнти не отримували, а лише віддавали власні кошти під виглядом сплати гарантійних внесків.

Правоохоронці задокументували залучення коштів громадян на суму майже три мільйони гривень. У результаті проведених санкціонованих обшуків вилучено печатки та штампи, договори (угоди), документи бухгалтерського та податкового обліку, а також комп’ютери, що використовувались для здійснення злочинної діяльності.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.190 (шахрайство) КК України, у рамках якого організатору псевдофінансових установ оголошено про підозру у скоєнні злочину.

Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.
За матеріалами: http://expreszt.com.ua/
Погода, Новости, загрузка...