Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 15:44
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

27 октября 2015, 13:08

На Житомирщині - розкрили 5 вбивств!

За час перебігу виборчої кампанії в області зареєстровано 112 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. За результатами проведених перевірок за 3 фактами розпочато кримінальні провадження.

Як повідомив начальник УМВС України в Житомирскій області Валерій Рудик, не зважаючи на майже стовідсоткову задіяність особового складу міліції Житомирщини до забезпечення виборчого процесу та охорони правопорядку, упродовж останнього тижня працівники міліції розкрили 5 вбивств та замахів на вбивство, затримали підозрюваних у їх скоєнні, а також - 4 грабіжників, встановили причетних до 10 крадіжок та 8 фактів нанесення тілесних ушкоджень жителям області.

Станом на 27 жовтня працівники міліції продовжують охороняти територіальні виборчі комісії, де ще триває робота з обробки документації та підрахунку голосів.

Водночас до чергових частин територіальних підрозділів продовжують надходити повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства. Упродовж минулої доби таких зареєстровано 3, а загалом з початку виборчої кампанії – 112.

Повідомлення про можливі порушення, пов’язані з виборами, надійшли: 40 – з м. Житомира, 18 – з Бердичівського району, 15 – з Житомирського району, 8 – з Коростенського, 5 – з Овруцького, 4 – з Малинського, по 3 – з Коростишівського, Новоград-Волинського, Червоноармійського та Чуднівського, по 2 – з Народицького, Радомишльського та Попільнянського, по 1 - з Брусилівського, Ємільчинського, Олевського та Ружинського районів.
Зібрана інформація відповідним чином зареєстрована та за вказаними фактами проводяться перевірки. Окрім того, відомості за двома повідомленнями з Малинського району внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.158-1 (Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз) Кримінального кодексу України по факту нестачі 29 невикористаних виборчих бюлетенів, виявленому під час підрахунку голосів на дільниці.

Також досудове розслідування проводиться і щодо виявлення додаткових незаповнених протоколів, підписаних членами дільничної виборчої комісії, у приміщенні районної виборчої комісії за ч.3 ст.158 (…підписання протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці, протоколу про підсумки голосування чи результати виборів або референдуму до його заповнення) Кримінального кодексу України.

27 жовтня Житомирським міськвідділом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 160 (Підкуп виборця, учасника референдуму) Кримінального кодексу України за надання неправомірної вигоди особі за вчинення дій, пов’язаних із реалізацією ним свого виборчого права.
Нині усі дільничні виборчі комісії закінчили свою роботу з підрахунку голосів. Працівники міліції продовжують охороняти територіальні виборчі дільниці, де зберігається виборча документація та триває відповідна робота.
За матеріалами: http://expreszt.com.ua/
Погода, Новости, загрузка...