Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 10:39
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

9 ноября 2015, 08:46

Гройсман у Житомирі: Реформа з децентралізації - це ключ до успіху України

Реформа з децентралізації – це ключ до успіху України, і конституційні зміни необхідні, аби цей процес став незворотнім.

Про це заявив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман під час зустрічі з представниками органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Житомирської області, присвяченій обговоренню актуальних проблем децентралізації влади.

«Реформа з децентралізації потрібна тим людям, які нас обирають і яким ми служимо», - наголосив керівник Парламенту, додавши, що основна мета реформи – побудувати ефективну систему врядування, яка поверне владу на місця, дозволить органам місцевого самоврядування якісно і відповідально виконувати свої функції і повноваження, а громадянам – впливати на владу, якій вони довірятимуть.

В.Гройсман назвав важливою передачу на місця не властивих державі повноважень.

Голова Верховної Ради високо оцінив перші кроки у напрямку фінансової децентралізації, зазначивши, що з початку нинішнього року місцеві бюджети отримали 35 – 40% додаткових коштів, що дозволяє ефективно вирішувати питання щодо фінансування об’єктів інфраструктури і соціальної сфери.

«Ця реформа – ключ до успіху України. Треба зробити все, щоб повернути людям владу», - підкреслив В.Гройсман. У цьому контексті він висловив переконання, що Парламент ухвалить зміни до Конституції у частині децентралізації. «Якщо ми не змінимо систему, то скільки б «нових» не приходило, вони скоро стануть «старими», - наголосив Голова Верховної Ради, звертаючись до присутніх. – Я би дуже хотів, щоб ідея передати владу на місця стала тією ідеєю, яка нас об’єднає».
За матеріалами: http://expreszt.com.ua/
Погода, Новости, загрузка...