Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 17:32
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

5 декабря 2015, 10:52

На майно високопосадовців Житомирщини, яких впіймали на хабарі - накладено арешт

Слідчим відділом прокуратури Житомирської області закінчується досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом скоєння дорожньо-транспортної події, унаслідок якої загинула особа, за участю судді районного суду, що сталася у вересні 2015 року у м. Олевськ та набула значного резонансу.

Про це повідомив на брифінгу із журналістами заступник прокурора області Петро Коваленко.

Інформуючи журналістів про хід розслідування дорожньо-транспортної події, він зазначив, що за участю очевидців ДТП проведено 5 слідчих експериментів, як свідків допитано 66 осіб, проведено низку експертиз.

«Наразі зібрано докази для повідомлення судді про підозру у скоєнні правопорушення за ч. 2 ст. 286 КК (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) та готуються відповідні клопотання про відсторонення його від виконання посадових обов’язків та обрання запобіжного заходу», - повідомив Петро Коваленко.

Заступник прокурора області уточнив, що відповідно до п.3 ч.1 ст. 481 Кримінального процесуального кодексу України та ч.3 ст. 49 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», письмове повідомлення про підозру професійному судді на час здійснення ним правосуддя здійснюється Генеральним прокурором України або його заступником. Також, питання відсторонення судді від посади вирішується Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, а обрання запобіжного заходу – за згодою із Верховною радою України.

Петро Коваленко на брифінгу також повідомив про хід розслідування й інших резонансних кримінальних проваджень, зокрема, за фактом отримання головою райдержадміністрації та головою райради Малинського району хабара на суму 40 тис грн. Наразі обоє відсторонені від посад, на їхнє майно, транспортні засоби, земельні ділянки, житлові будинки та квартири – вартістю понад 1,3 млн грн накладено арешт.

Під час зустрічі із журналістами заступник прокурора області відповів на усі їхні запитання.
За матеріалами: http://expreszt.com.ua/
Погода, Новости, загрузка...