Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 10:47
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

12 января 2016, 09:51

На Житомирщині чоловік помер від «свинячого грипу»

На 1 тижні 2016 р. відмічається зниження рівнів захворюваності на грип та ГРВІ на 7,8 %, у порівнянні з попереднім тижнем. Всього захворіло 3779 осіб, показник на 10 тисяч населення складає 30,2 що на 50 % нижче епідемічного порогу (60,4). Серед зареєстрованих хворих 63,4 % – діти до 17 років. Госпіталізовано 255 осіб, з них – 202 дітей.

У м. Житомирі впродовж тижня, що минув, зареєстровано 1080 випадків захворювань на ГРВІ та грип. Серед хворих 74,7 % – діти до 17 років. Показник на 10 тисяч населення складає 40,3. Госпіталізовано 71 особу, у т.ч. – 29 дітей.

За результатами лабораторних досліджень матеріалу хворих встановлено, що з початку епідсезону превалюють аденовіруси (44,8 %), РС-віруси (31,1 %) та віруси парагрипу (24,1 %), у 7-ох осіб виявлено позитивний результат вірусу грипу типу А(H1N1) пандемічного.

На жаль, мешканець м. Бердичева, у якого лабораторно було підтверджено грип А(H1N1) пандемічний, через пізнє звернення по медичну допомогу, помер від ускладнення (двобічна пневмонія).

Головне управління Держсанепідслужби нагадує, що найдієвішим засобом профілактики грипу є вакцинація. Однак, з метою уникнення хвороби, в нагоді стануть усі відомі методи неспецифічної профілактики: підвищення імунітету, провітрювання приміщень, уникнення скупчення людей тощо.

З метою недопущення виникнення ускладнень захворювання, закликаємо усіх хворих осіб вчасно звертатися по медичну допомогу, в жодному разі не займатися самолікуванням, адже це може призвести до сумних наслідків.
За матеріалами: http://expreszt.com.ua/
Погода, Новости, загрузка...