Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 11:24
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

22 сентября 2011, 09:03

Три місяці без води живуть люди у багатоквартирних будинках Любара

Проблеми із водопостачанням розпочалися ще двадцять років томУ, кажуть жителі райцентру
Три місяці без води живуть люди у багатоквартирних будинках Любара
Три місяці без води живуть люди у багатоквартирних будинках Любара на Житомирщині. Вони змушені носити воду із криниць та джерел. Усе це через поламку водонапірної башти. Утім грошей на її ремонт у місті немає. Як тисяча мешканці райцентру розв'язують проблеми з водою дізнавалася кореспондент "5 канал" Наталія Дехтієвська.
Валентина Гринюк: "Води немає. Хоч в одну сторону, в другу. Ми дуже хочемо, щоб вона бігла. Ми так втомилися в цьому році з цією водою".

Проблеми із водопостачанням розпочалися ще двадцять років томУ, кажуть жителі райцентру. Водогін час від часу лагодили, відтак любарці воду отримували з перебоями. Однак цього літа вона взагалі зникла.

Людмила Коломієць: "Вже три місяці немає води. Ні вдень, ні вночі. Коли з’явиться трошки, то можна чуточку набрати води".

Катерина Наконечна: "Дітей треба обстірати, помити. Вода в цих бачках надоїла. Кран відкриєш – немає".

Мешканці приватного сектору проблему із водою розв'язують здебільшого самотужки - копають криниці.

Із колодязів чи джерел доводиться носити її і мешканцям майже чотирьохсот квартир. Зі скаргами вони неодноразово зверталися до районних чиновників. Ті ж - ані пари з вуст. Коли журналісти заскочили зненацька чільника району, той намагався переконати, що вода є.

Далі - чиновник вже киває на комунальників. Ті ж у свою чергу пояснюють: змушені були припинити постачання води через аварійний стан водонапірної башти.

Людмила Набожник, директор Любарського КП "Житлово-комунальне господарство": "Водонапірна башта була у аварійному стані, там поряд гуртожиток ліцею. Ми змушені були її відсікти, тому що вона в будь-який момент може впасти. І це буде трагедія для Любара".

Тож мешканці Любара залишаються заручниками суперечок районних чиновників і комунальників. Ті не можуть з`ясувати - хто і чиїм коштом має ремонтувати водонапірну башту.

5 канал
Погода, Новости, загрузка...