Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 14:53
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

26 сентября 2011, 09:31

ПР: Житомирська влада робить все, аби відродити фарфорове виробництво у Баранівці

«Від невеличкого поселення ремісників до чепурного і комфортного селища, а згодом -
ПР: Житомирська влада робить все, аби відродити фарфорове виробництво у Баранівці
Широко і яскраво святкувала 21 вересня Баранівка, що на Житомирщині, День міста.

Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в Прес-службі Житомирської обласної організації Партії регіонів, в урочистостях з нагоди дня народження мальовничого міста над Случчю, яке свого часу було неофіційною столицею української порцеляни, взяв участь заступник голови облдержадміністрації, заступник керівника обласного осередку Партії регіонів та фракції ПР в обласній раді Віктор Куницький.

«Від невеличкого поселення ремісників до чепурного і комфортного селища, а згодом - міста з потужною промисловою, соціальною інфраструктурою, з величними історичними пам’ятками і самобутніми національними традиціями. Таким був історичний шлях Баранівки довжиною у цілих п’ять віків, - наголосив Віктор Куницький, звертаючись до жителів краю. - Ваш каолін, спеціальний сорт глини, відомий у всьому світі. Ви живете та працюєте у місті, яке свого часу було неофіційною столицею української порцеляни. І сьогодні керівництво області докладає максимум зусиль, щоб відновити традиції фарфорового виробництва у Баранівці. Завдяки зусиллям з боку Президента України, Уряду держави, Верховної Ради України, обласної державної адміністрації особлива увага спрямовується на здійснення інвестиційної політики, залучення державних та приватних інвестицій на розвиток інфраструктури населених пунктів області».

Він розповів учасникам урочистостей про те, що минулого тижня у столиці нашої Батьківщині – місті Київ, відбувся грандіозний захід. Вперше в історії України саме Житомирщина потужно, на весь світ презентувала свій інвестиційний потенціал. Те, що було представлено на форумі, який відбувся у Дипломатичній академії при Міністерстві закордонних справ України, не могло не вразити присутніх на заході представників іноземних держав.
Одразу було підписано 6 меморандумів про співпрацю. Інвестори вже пішли на Житомирщину. За підсумками першого півріччя 2011 року Житомирська область за динамікою надходження інвестицій посіла перше місце в державі. 15 млн. грн. прийшло і в Баранівський район. Майже 3,5 із них спрямовано на розвиток міста.
Останнім часом багато зроблено для покращення умов життя жителів Баранівки: реконструйовано мережі водопостачання та водовідведення, відремонтовано приміщення соціально-побутового призначення, проїжджу частину доріг.

Віктор Куницький запевнив, що з боку органів обласної влади і надалі буде приділятися всіляка допомога мешканцям міста, щоб життя, праця і побут були заможними, щасливими і радісними.

Він передав сердечні вітання і побажання щастя, міцного здоров’я, сімейного благополуччя від голови облдержадміністрації, голови обласної організації Партії регіонів Сергія Рижука і голови обласної ради, заступника керівника обласного партійного осередку Йосипа Запаловського. І презентував місту ікону.

У рамках свята пройшли показові виступи спортсменів, відбулась концертна програма за участі представників навчальних закладів міста та аматорських творчих колективів міста і району. До Дня міста торгівельні заклади організували святковий ярмарок, працювала виставка-продаж виробів промислових підприємств. Для дітей було організоване містечко надувних батутів. На міському стадіоні відбувся футбольний матч між збірними району і міста. Завершили свято феєрверк і дискотека.

RuporZT
Погода, Новости, загрузка...