Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 14:17
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

12 января 2016, 12:40

Сергій Сухомлин: «Аеропорт-Житомир» та авіакомпанія «YANAIR» вже наповнили бюджет міста майже на 1,5 млн грн

«Аеропорт у Житомирі – це робочі місця, наповнення міського бюджету та інвестиційна привабливість обласного центру», – наголошує міський голова Житомира Сергій Сухомлин. Летовище поки не функціонує на повну силу, але від цього інвестиційного проекту міський бюджет вже отримав майже 1,5 млн грн.
Сергій Сухомлин: «Аеропорт-Житомир» та авіакомпанія «YANAIR» вже наповнили бюджет міста майже на 1,5 млн грн
У 2014 році інвестор – авіакомпанія «YANAIR», заявила про готовність відновити у Житомирі діяльність аеропорту. Голова правління компанії Олексій Янчук повідомляв, що авіакомпанія зареєстрована в Житомирі, але через відсутність аеропорту в місті здійснює вильоти з Вінниці та Київського аеропорту «Жуляни».

Тоді Житомирська міська рада надала дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки авіакомпанії «YANAIR». Згодом Житомирські міська та районна ради надали земельні ділянки аеропорту в оренду.

30 грудня 2015-го року Житомирський аеропорт отримав сертифікат аеродрому, аналогічний як у Борисполя і Жулян. Це – один з останніх етапів відновлення роботи аеропорту. За словами міського голови Житомира найближчим часом на аеродромі здійснить посадку перший літак. Сергій Сухомлин зазначив, що незважаючи на те, що ще вирішуються організаційні питання, місто вже отримує кошти від реалізації цього інвестиційного проекту.

«Є податок на землю, який вже сплачується. Вже минулого року надходили податки від розмитнення літаків до бюджету міста, і знову ж для нас головне – робочі місця. Це основні пріоритети для міста Житомира»,– наголосив Сергій Сухомлин.

Від діяльності авіакомпанії «YANAIR» та ДП «Аеропорт-Житомир» ТОВ «Акорд» бюджет міста отримав 1 млн 428 тис. грн. З них: 543 тис. грн – орендна плата за землю; 578, 7 тис. грн – збір за першу реєстрацію літаків, 306,8 тис. грн – надходження коштів від втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва.

Нагадаємо, відновлення аеропорту у Житомирі дасть можливість створити 450 робочих місць.
За матеріалами: http://expreszt.com.ua/
Погода, Новости, загрузка...