Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 14:07
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

30 сентября 2011, 09:52

На Житомирщині засуджено наркоторговців, які діяли на території декількох областей

Як розповів перший заступник начальника УМВС України в Житомирській області Ігор
На Житомирщині засуджено наркоторговців, які діяли на території декількох областей
Апеляційний суд Житомирської області нещодавно підтвердив судовий вердикт щодо учасників організованої злочинної групи, які упродовж 2009-2010 років займались розповсюдженням психотропної речовини – метамфетаміну - в особливо великих розмірах на території Вінницької, Волинської та Житомирської областей.

Як розповів перший заступник начальника УМВС України в Житомирській області Ігор Савченко, у ході розслідування було встановлено, що організатором нелегального бізнесу став 38-річний Григорій, житель Івано-Франківська, який об’єднав навколо себе групу осіб, кожен з яких мав свої чітко визначені функції та повноваження.

Завдяки цьому чоловік налагодив дієву схему отримання та збуту метамфетаміну на території відразу трьох областей України, а також у м. Києві.

Так, встановлено, що Григорій отримував оптові партії психотропної речовини, від 1 до 2 кг, у м. Могилів-Подільському, що на Вінниччині. Звідти товар розвозив по містах, залучивши для цього інших учасників групи. Кожна зустріч із кур’єрами, членами злочинного угрупування, заздалегідь обговорювалась та проходила, як правило, пізньої пори поза межами населенних пунктів. Перша із них відбувалася на автошляху «Житомир-Київ», поблизу Житомира, наступна - на в’їзді до м. Луцька, рештки товару Григорій забирав із собою у Франківськ.
У подальшому психотропна речовина продавалася уже незначними партіями або й одноразовими дозами – цим займалися безпосередні реалізатори, які різницю у ціні опту та роздрібу забирали собі, як плату за роботу.
На початку травня 2010 року Григорій разом з двома іншими учасниками угрупування уже за відпрацьованою схемою приїхали до Могилів-Подільського для закупки психотропної речовини. Цього разу вони придбали понад 2 кг небезпечного порошку.

12 травня на автошляху «Могилів-Подільський-Житомир», неподалік Житомира, працівники УДАІ УМВС України області зупинили авто, на якому їхали злочинці. Їх же самих відразу затримали працівники спецпідрозділу УСБУ. Дії правоохоронців двох відомств мали заздалегідь спланований характер, спрямований на затримання підозрюваних у вчиненні особливо тяжких злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків.

Під час проведення огляду салону автомобіля було виявлено та вилучено порошкоподібну речовину загальною масою понад 2,2 кг. Після відповідних досліджень експерти зробили висновок про те, що це метамфетамін в особливо великому розмірі, близько 875 гр, який молодики, як довело розслідування, перевозили з метою подальшого збуту на території України.

Двоє із затриманих є жителями Івано-Франківська, третій – Луцька. Організатор та його безпосередній помічник уже притягувалися до кримінальної відповідальності, однак, як видно, не покаїлись.
Тепер обоє отримали по 8 років ув’язнення, третій учасник угрупуваня, що виконував фактичні функції водія, – 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном на 3 роки.


RuporZT
Погода, Новости, загрузка...