Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Вівторок, 16 квітня 07:17
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

25 ноября 2016, 18:54

Студенти та викладачі ЖНАЕУ вшанували пам’ять жертв Голодоморів

До 83-ї річниці Голодомору в Україні у Житомирському національному агроекологічному університету було проведено ряд заходів за участю студентів та викладачів.
Студенти  та викладачі ЖНАЕУ вшанували пам’ять жертв Голодоморів
Зокрема, на технологічному факультеті ЖНАЕУ 24 листопада відбулася виховна година «Запалимо свічку», присвячена пам'яті тієї частини українського народу, яка загинула мученицькою смертю від Голодоморів 1932–1933, 1921–1922, 1946–1947 років.

«Ми, українці, схиляємо голову перед трагічною сторінкою історії нашої держави. Прах мільйонів стукає в наші серця. Їх ніхто не судив, отже, ніхто не реабілітує. Ніхто, крім нас з вами, їхніх співвітчизників і довговічних боржників. Народ мій є! Народ мій завжди буде! Ніхто не перекреслить мій народ!», - звернулися до присутніх учасники заходу, в рамках якого відбулося запалення свічок та виставка студентських робіт на відповідну тематику.

Також студенти ЖНАЕУ встановили лампадки біля пам'ятника «Янгол, що плаче» жертвам Голодомору 1932-1933 років, що знаходиться в Житомирі.
За підрахунками, проведеними Інститутом демографії та соціальних досліджень НАН України, в Україні внаслідок Голодомору 1932–1933 років загинуло 3 млн. 941 тис. осіб.

Нагадаємо, що 26 листопада о 16:00 відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання та пройде акція «Свіча пам’яті» із вшанування жертв геноциду українського народу — голодомору 1932–1933 років в Україні, здійсненого тоталітарним репресивним сталінським режимом, а також голодоморів 1921–1922, 1946–1947 років в Україні.
Погода, Новости, загрузка...