Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Середа, 24 квітня 04:39
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

7 декабря 2016, 21:47

Сергій Сухомлин: «Бійці віддають за незалежність України найдорожче – своє життя»

Вчора Збройні сили України відзначають 25 років. Житомирський міський голова Сергій Сухомлин поклав квіти біля стелли на Майдані Соборному та на могилах бійців на Смолянському військовому кладовищі.
Сергій Сухомлин: «Бійці віддають за незалежність України найдорожче – своє життя»
«Сьогодні військові віддають за незалежність України найдорожче – своє життя. Жодні слова не допоможуть матерям та рідним загиблих. Для всіх нас це велике горе – горе для міста і всієї України. Війна продовжується і воїни ЗСУ гідно та героїчно несуть свою службу», - наголосив міський голова Сергій Сухомлин.

Свято Збройних сил України було встановлено у 1993-му році постановою Верховної Ради України.

Нагадаємо, у Житомирі дислокується 95-та окрема Житомирська десантно-штурмова бригада — військове з'єднання аеромобільних військ України що входить до складу Збройних сил України.

На початку серпня 2014 року 95-та бригада здійснила найдовший рейд у військовій історії світу.

За словами американського військового експерта Філіпа Карбера, вони прорвали лінію оборони сепаратистів, здійснили марш до Маріуполя, повернулися вздовж кордону, знищили кілька російських артилерійських батальйонів, які перебували вже на українській стороні кордону, забрали їхню зброю та устаткування, російські танки, проїхали аж до самого Луганська та повернулися до Слов'янська.

Збройні сили України на 30-му місці серед найсильніших армій світу в щорічному рейтингу військової могутності Global Firepower (GFP). За даними рейтингу, в Збройних силах України служать сотні тисяч осіб і більше мільйона знаходяться в резерві. Оборонний бюджет України зазначений як $ 4,8 млрд.
Погода, Новости, загрузка...