Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 13:45
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

26 января 2017, 12:36

Юрій Бойко у Коростені: МОЗ проводить реформу, яку не розуміють ні люди, ні лікарі

25 січня народні депутати України, лідер ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Бойко та голова Житомирської обласної організації Юрій Павленко, з робочою поїздкою відвідали Коростень.
Юрій Бойко у Коростені: МОЗ проводить реформу, яку не розуміють ні люди, ні лікарі
Тут політики разом із заступниками голови обласної організації, - Андрієм Дяченком, керівником фракції в обласній раді Анатолієм Мелашенком, керівником фракції у Житомирській міській раді Наталією Леонченко, депутатами обласної ради від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Наталією Рибак, Миколою Луцюком, Володимиром Нагорняком, Володимиром Самчуком, керівником місцевої партійної організації Романом Калініним, зустрілися з міським головою Коростеня Володимиром Москаленком, представниками місцевих громад, обговорили актуальні для Коростенщини проблеми скасування чорнобильських пільг, необхідності покращення рівня надання медичної допомоги населенню.

Народні депутати відвідали дитяче відділення центральної міської лікарні, поспілкувалися з колективом, подарували лікарні сучасне медичне обладнання.
"З медиками ніхто з приводу майбутньої реформи галузі не говорить, вони не розуміють чого чекати. Люди в країні також не розуміють, що за реформу планує Міністерство охорони здоров’я, що це будуть за договори між сімейним лікарем і пацієнтом, яким чином працюватиме швидка допомога, що таке безплатний пакет першої медичної допомоги і так далі”, - зазначив після спілкування з працівниками медичної галузі Бойко.

“Наша позиція – перш ніж проводити будь-яку реформу, особливо таку чутливу, як реформа медичної галузі, потрібно провести ґрунтовний діалог з практикуючими лікарями. Вони кожен день мають справу із людьми і можуть підказати, як краще впровадити ту чи іншу реформу, щоб було добре для пацієнтів і краще працювалося лікарям", - вважає лідер опозиціонерів.

Він також додав, що заяви влади про необхідність скорочення кількості лікарів не мають жодного підґрунтя.

"Лише в минулому році більше 15 тисяч лікарів поїхали з України шукати кращої долі за кордоном. Для чого їх ще скорочувати? Влада збільшує витрати на силовий блок, зменшує видатки на освіту і медицину. Вона фактично будує не соціальну, а поліцейську державу", - підкреслив Юрій Бойко.
Юрій Бойко у Коростені: МОЗ проводить реформу, яку не розуміють ні люди, ні лікарі

Поспілкуватися з політиками у Коростень приїхали представники Олевського району. У зв’язку з останніми трагічними подіями в центрі Олевська у ніч на 16 січня, в результаті яких загинуло двоє і поранено щонайменше шестеро людей, місцеві депутати та активісти офіційно звернулися до представників ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ з проханням сприяти законодавчому врегулюванню видобутку бурштину на Поліссі. "Намагання криміналітету встановити контроль над видобутком бурштину стає вже не лише екологічною проблемою, а й реальною загрозою здоров’ю і життю місцевого населення", - зауважили представники Олевщини. Юрій Бойко прийняв заву громади і запевнив, що буде ініціювати розгляд питання вже на найближчій парламентській сесії.


"Проблеми, з якими до нас сьогодні звернулися місцеві жителі, - це ще один результат безвідповідальної, непрофесійної діяльності цієї влади, яка направлена на знищення свого народу. Коростенщина – район, який найбільше постраждав від Чорнобильської аварії. Її наслідки будуть ще довго давати взнаки. Кожен 40-й житель Коростень має онкологічне захворювання, зростає показник серцево-судинних, інших хронічних хвороб. І для того, щоб зберегти здоров’я людей, потрібно не говорити про віртуальні реформи, а робити конкретні справи для покращення матеріальної бази лікувальних закладів, підвищення зарплати медпрацівникам, забезпечення хворих доступними сучасними ліками. ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК неодноразово наголошував на тому, що влада зробила злочин, позбавивши чорнобильців цілої низки пільг і допомоги. Окреме і дуже болюче питання, яким влада лише робить вигляд, що займається, - незаконний видобуток бурштину. Сьогодні у Коростені ми відчули, наскільки зневірені люди і наскільки вони потребують захисту і підтримки. Тому і надалі робитимемо все від нас залежне, на усіх рівнях, - парламентському, рівні місцевих рад, щоб допомагати людям", - наголосив за підсумками зустрічей у Коростені Юрій Павленко.
Юрій Бойко у Коростені: МОЗ проводить реформу, яку не розуміють ні люди, ні лікарі

Юрій Бойко у Коростені: МОЗ проводить реформу, яку не розуміють ні люди, ні лікарі
Погода, Новости, загрузка...