Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Середа, 24 квітня 03:14
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

9 июня 2017, 09:41

ЖНАЕУ відвідали викладачі The Ohio State University

До Житомирського національного агроекологічного університету 8 червня завітали представники The Ohio State University - Алан Лайн, Барі Варт. Викладачів Університет штату Огайо вітав проректор Житомирського національного агроекологічного університету Іван Мартинчук.
ЖНАЕУ відвідали викладачі The Ohio State University
«Днями наш університет відзначав своє 95-річчя. Ми фактично за крок від 100-річного ювілею, але ваш державний дослідний навчальний заклад існує ще з 1870 року. Ви зуміли зберегти свою самобутність, традиції, досягнути значних результатів і третім за величиною університетом США. Це дійсно заслуговує поваги. Нам приємно зустрічати таких гостей і ще з більшою приємністю відзначаю про подальшу співпрацю між Житомирським національним агроекологічним університетом та The Ohio State University», - звернувся проректор Іван Мартинчук до викладачів зі США, вручивши їм сувенірні знаки агроуніверситету та книгу, яку підготували саме до Дня народження ЖНАЕУ.

Алан Лайн під час зустрічі із деканами та викладачами Житомирського національного агроекологічного університету розповів про передумови створення The Ohio State University, перші роки роботи і свою власну історію, пов’язану з цим університетом.

Каже, що викладацькій роботі в цьому університеті присвятив 44 роки, тож може не лише говорити про його минуле, але й окреслити подальші кроки у сфері міжнародної співпраці.

За словами Алана, The Ohio State University був заснований на підставі Закону Моррілла як сільськогосподарський технічний коледж. Зусиллями губернатора Резерфорда Хейза заклад став університетом, і 17 вересня 1873 вже в новому статусі до вишу прийняті перші 24 студента. У 1878 році відбувся перший випуск, що складається з шістьох осіб, перша жінка закінчила університет в наступному році. У 1878 році заклад отримав остаточне найменування — «The Ohio State University» (з артиклем «The» в офіційній назві). У 1880 році відкрита аспірантура. У 1891 році була заснована юридичної школа — юридичний коледж Моріца. Пізніше були засновані коледжі медицини, стоматології, оптометрії, ветеринарії, торгівлі та журналістики. У 1916 році університет став членом Асоціації американських університетів.

Нині в університеті навчається близько 60 тисяч студентів, а його розгалужена структура схожа на парасольку.

«Потреба такого навчального закладу, де готують відповідних фахівців, була актуальна і 100 років тому, і нині, - розповів Алан Лайн, адже кожне 7 робоче місце в штаті Огайо, пов’язане із сільським господарством, фермерством. Для людей створили рівні умови і доступ до здобуття освіти. По закінченню університету вони можуть працювати на фермі чи у полі, займатися виробництвом техніки або добрива, переробкою сировини, контролювати певні процеси, тощо».

Алан розповів, що в університеті займаються науковою та дослідницькою діяльністю, презентуючи результати своєї роботи у фахових виданнях. Активно працює служба дорадництва – це важлива галузь діяльності, яка займає більшу частину робочого часу викладачів.

Барі Варт поділився, що народився і виріс на фермі. Цю справу зараз продовжують його батько і брат, а він вже 26 років працює викладачем в Університеті штату Огайо. Значний обсяг його роботи – це сааме наука і дорадництво.

Він детальніше розповів про історію та структуру The Ohio State University, навчальні предмети, а ще, відповідаючи на питання викладачів ЖНАЕУ, порівняв фермерські господарства США та України.

У рамках свого візиту в Житомир, викладачі The Ohio State University, розповіли про те, що стажування на базі їхнього університету уже найближчим часом матиме можливість пройти Олександр Опалов – декан факультету економіки та менеджменту Житомирського національного агроекологічного університету.

Нагадаємо, у березні 2017 року була підписана угода між ЖНАЕУ та Гнезнінською вищою школою «Міленіум». У квітні в Житомирському агроуніверситеті підписали угоду про співпрацю з Університетом Міссурі США, де проходив стажування викладач агроуніверситету Дмитро Дідух.

Житомирський національний агроекологічний університет проводить спільну роботу з науковцями понад півсотні університетів, фондів та науково-дослідних установ із 19-ти країн.
Погода, Новости, загрузка...