Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Вівторок, 19 березня 08:07
Анонси
В епіцентрі
У Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна Вовк
У Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна Вовк
У Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’яЖитомирські рятувальники зустріли черговий евакуаційний потяг з Донеччини

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

3 ноября 2017, 14:44

Жителі Житомирщині у жовтні здали до поліції 250 одиниць зброї

У результаті профілактичних заходів, направлених на припинення незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухових речовин, поліцейські вилучили у жителів області 216 одиниць зброї та 34 спеціальних засоби, у тому числі й пристрої для відстрілу гумових куль.
Жителі Житомирщині у жовтні здали до поліції 250 одиниць зброї
Серед вилученого також понад 280 набоїв різного калібру. Усе це полісяни здали до поліції добровільно.

Упродовж жовтня на території Житомирщини тривав місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових речовин. Поліцейські проводили роз’яснювальну роботу серед населення та перевіряли наявну інформацію про незаконне зберігання заборонених і небезпечних предметів.

Загалом за жовтень до поліції було добровільно здано 250 одиниць зброї та спецзасобів, з них 34 пристрої для відстрілу гумових куль та газової зброї, 216 одиниць вогнепальної (армійських зразків – 12, мисливської нарізної – 13, мисливської гладкоствольної – 155, саморобної – 23) та ще 13 холодної зброї.

До Чуднівського відділення поліції звернувся 43-річний житомирянин із заявою про добровільну здачі зброї, виявленої у будинку, що лишився йому у спадок. Чоловік розповів, що знайшов на горищі мисливську рушницю «ТОЗ», а також кілька зразків зброї, ймовірно часів ІІ Світової війни: гвинтівку Мосіна та кілька багнет-ножів. Поліцейські вилучили знахідки та направили на експертне дослідження.

До Радомишльського відділення поліції звернувся 71-річний житель району із повідомленням про знайдення кількох багнет-ножів та ствола із затвором від «Маузера». Усе це чоловік виявив під час господарських робіт на своєму городі. За попередньою інформацією, зброя залишилась у землі після ІІ Світової війни.
Крім того, під час місячника поліцейські вилучили 280 боєприпасів різного калібру до зброї армійських зразків та мисливської нарізної. Також полісяни за різних обставин знайшли 2 міни та 7 артилерійських снарядів воєнних часів.

Як зазначив заступник начальника Головного управління Нацполіції області Артем Лисогор, поліцейські продовжують роз’яснювати жителям області правові наслідки та необхідність добровільної здачі до поліції усіх небезпечних предметів та речовин.

За час профілактичних заходів відповідно до ч. 3 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України було звільнено від кримінальної відповідальності 44 особи, які добровільно здали зброю.

Нині тривають відповідні перевірки, по завершенню яких, у разі позитивних висновків експертів, 39 одиниць зброї, що була добровільно здана жителями Житомирщини, буде зареєстрована у встановленому порядку за ними ж.

- Кожна людина має усвідомлювати, що зброя призначена для завдання ушкоджень, а відтак завжди становить небезпеку, тим більше, якщо йдеться про предмети, що знайдені, незаконно придбані чи здобуті якимось іншим чином та навики поводження з якими відсутні, - зауважив Артем Лисогор.
Відтак поліція нагадує, що зберігання незареєстрованої зброї чи боєприпасів є караним діянням. Про місце знаходження таких небезпечних предметів необхідно одразу повідомляти до правоохоронних органів. Це дозволить уникнути покарання та врятувати від небезпеки себе й оточуючих, допомогти запобігти кримінальним діянням та трагічним випадкам.

Отримати більш детальну інформацію з питань дозвільної системи можна у територіальних підрозділах поліції або в Управлінні превентивної діяльності ГУНП за адресою: м. Житомир, вул. Героїв Чорнобиля, 4.
Погода, Новости, загрузка...