Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 00:34
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

22 марта 2018, 12:11

Поліція та медики провели для житомирських дев’ятикласників «Годину нетривіальних знань»



21 березня у житомирській загальноосвітній школі імені гетьмана Івана Виговського для учнів 9-х класів відбувся незвичний захід – зустріч-бесіда із поліцейськими ювенальної превенції та лікарем-наркологом.
Поліція та медики провели для житомирських дев’ятикласників «Годину нетривіальних знань»
Обговорювали найбільш цікаві для підліткового віку питання – способи існування індивіда у суспільстві, вплив шкідливих речовин на молодий організм і, звісно, відповідальність за правопорушення.

В актовій залі зібралися школярі-дев’ятикласники та їх педагоги. Зустріч з гостями розпочалася з виступу працівників ювенальної превенції ГУНП Житомирщини. Інспектор Інна Бондарчук нагадала юнакам і дівчатам про вік, з якого законом передбачено кримінальну відповідальність. Також разом з поліцейською школярі розглянули протиправні діяння, що кваліфікуватимуться за адміністративним чи кримінальним законодавством.

У свою чергу, запрошений до участі у заході лікар-нарколог Житомирського обласного наркодиспансеру Олег Зубко з перших хвилин виступу захопив увагу дев’ятикласників нетривіальними відомостями про вплив шкідливих речовин на організм підлітків. Цікаві факти з історії та життєві приклади із сьогодення підкріплювалися відеороликами та фото на екрані.

Відповідаючи на запитання зацікавлених школярів, лікар переконливо розвіював міфи про спайс-суміші, легкість і одноразовість наркотиків, нешкідливість енергетичних напоїв тощо.

Завершуючи зустріч, гості закликали молодь до здорового способу життя, виваженості й відповідальності.

– Наша робота з підлітками триває й надалі. У цей період важливо, аби діти отримували максимум правильної і достовірної інформації про ті чи інші явища та від близьких або авторитетних людей, - коментує начальник підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук. – Відтак ми закликаємо усіх громадян, які мають на вихованні дітей-підлітків, бути особливо уважними до них у такий непростий період їх життя. Розмовляйте зі своїми дітьми, цікавтеся їх справами у школі, інтересами, колом друзів, дозвіллям. Намагайтеся будувати ваші стосунки на довірі, а не на суцільному контролі. Тоді підлітковий період дітей буде легшим і для батьків!
Погода, Новости, загрузка...