Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 14:07
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

21 апреля 2018, 14:39

Представники уряду та міської влади оглянули виробничі потужності «Житомирводоканалу»

Сьогодні у Житомирі з робочим візитом перебуває Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко. Міський голова Сергій Сухомлин, секретар міської ради Наталія Чиж, заступник міського голови з житлово-комунальних питань Сергій Кондратюк та Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко оглянули потужності комунального підприємства «Житомирводоканал».
Представники уряду та міської влади оглянули виробничі потужності «Житомирводоканалу»
Директор «Житомирводоканалу» Андрій Нікітін розповів про проекти, які мають покращити якість водопостачання у Житомирі.

Наприклад, в рамках проекту «Розвиток міської інфраструктури-2» КП «Житомирводоканал» проводяться заходи з гідравлічного аналізу та побудови моделі міської системи водопостачання, підготовки проектів та робочої документації на реконструкцію міських мереж водопостачання, підготовка проектів насосних станцій водопроводу та водоочисної станції. Зазначені заходи мають оптимізувати існуючої системи водопостачання міста, а саме зменшити втрати питної води.

«Також нами розпочато роботи із проектування реконструкції каналізаційних очисних споруд . Проектом передбачено реконструкцію ОСК -2. Вже визначено переможця тендеру – це словенська компанія ESOTECH D.D. Реалізація проекту, загальна вартість якого складає 10 599 657,78 EUR, забезпечить екологічно якісну очистку та утилізацію стічних вод, суттєву економію електроенергії та повну автоматизацію процесу очистки стічних вод», - додав Андрій Нікітін.

На вихідних на «Водоканалі» проводять технічні роботи на станції другого підйому для можливості запуску двох змонтованих насосних агрегатів з частотним регулюванням, що дасть економію електроенергії та зменшення аварійності в системі подачі та розподілу води міста. Саме ці необхідні роботи стали причиною відключення водопостачання у місті.

Віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко зауважив: «Для проведення зазначених робіт було виділено близько 14,7 млн грн бюджетних коштів. Але це не головне. Фактично окупність відбудеться за рахунок зменшення кількості ремонтних робіт та пов’язаних з ними затрат, залучення кадрових та матеріальних ресурсів на ці всі речі. У нас є капіталовкладення міського бюджету (за рахунок фінансової децентралізації), проекти Світово Банку на зальну суму 40 мільйонів. А також інші проекти, що у подальшому дозволять працювати над покращенням водопостачання у місті».

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин вибачився перед житомирянами за тимчасові незручності, спричинені технічними роботами та відключенням води, і подякував працівникам «Житомирводоканал» за те, що вони намагаються виконати роботи у найбільш стислі терміни.

Також міський голова зазначив, що проведення таких робіт необхідне для покращення послуг, що надаються «Водоканалом», зокрема, для підвищення тиску води у помешканнях житомирян. Керівник міста поінформував, що у Житомирі і надалі реалізовуватимуться проекти із поліпшення водопостачання і водовідведення.

«Економія за проектами Світового банку складає не менше 6 мільйонів доларів. Ми разом з консультантами наразі працюємо над тим, щоб вкласти ці кошти чи в реконструкцію головної станції (КС), чи додатково робити заміну мереж по місту Житомиру», - сказав Сергій Сухомлин.
Погода, Новости, загрузка...