Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 23:48
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

5 сентября 2018, 17:35

Олевська та Любарська ОТГ за підтримки «Програми U-LEAD з Європою» впроваджують практику Громадського бюджету

Дві громади Житомирської області впроваджують громадський бюджет за підтримки «Програми U-LEAD з Європою». Олевська та Любарська об'єднані громади пройшли конкурсний відбір щодо участі у проекті «Бюджет участі, як інструмент розвитку громади», який реалізовується за підтримки «Програми U-LEAD з Європою» та розпочали інформування та навчання громадян.
Олевська та Любарська ОТГ за підтримки «Програми U-LEAD з Європою» впроваджують практику Громадського бюджету
«Партиципаторні практики дозволяють залучити до пошуку рішень проблем громади креативу частину населення. Крім того Громадський бюджет дозволяє активізувати населення ОТГ та визначити актуальні пріоритети розвитку громади», - вважає Дмитро Клименко, радник з комунікації Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

На сьогодні обидві громади вже прийняли відповідні рішення сесій, якими затвердили Положення про Громадський бюджет. Таким чином Любарська ОТГ виділила 600 тисяч гривень на ініціативи громадян, а Олевська ОТГ 2,5% від затвердженого розміру видатків бюджету розвитку. Також, Олевську громаду відібрали до числа 6 ОТГ України, які спільно з ГО «Західноукраїнський ресурсний центр» отримають можливість зйомки промо-ролика про громаду.

«Ми сподіваємось за допомогою громадського бюджету активізувати мешканців громади. Це ефективна практика, яка ґрунтується на необхідності постійно вести діалог із людьми починаючи від подачі проектних пропозицій і до реалізації проекту, саме таким чином налагоджується стала комунікація між владою та громадою, а мешканці долучаються до розвитку територій та беруть на себе частину відповідальності» - переконаний Олександр Ніколайчук, заступник голови Олевської ОТГ.

В обох громадах вже розпочались інформаційні та навчальні заходи для населення. Зокрема у селі Стара Волиця Любарської ОТГ Дмитро Клименко, радник з комунікації Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного «Програмою U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном України провід тренінг «Громадський бюджет. Від автивних людей до активістів».

«Ми вже провели декілька таких навчань. У старостинських округах ми збираємося активних мешканців та показуємо кращі практики громадського бюджету в Україні. Також, на таких зборах ми показуємо, як оформлювати проектну пропозицію, де можна знайти інформацію про інші проекти та ідеї», - розповіла Олена Гуменюк, заступник голови Любарської ОТГ.

Нагадаємо, що партиципаторні практики у своїй роботі вже використовують Баранівська та Станишівська ОТГ. Також у Станишівській ОТГ один із проектів Бюджету участі передбачає будівництво сонячної електростанції на даху школи.
Погода, Новости, загрузка...