Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Вівторок, 19 березня 12:11
Анонси
В епіцентрі
У Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна Вовк
У Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна Вовк
У Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’яЖитомирські рятувальники зустріли черговий евакуаційний потяг з Донеччини

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

23 ноября 2018, 10:11

Кращі урбаністи України долучились до розробки концепції реконструкції майданів Соборного та Перемоги

До Житомира приїхали команди спеціалістів: ЛКП «Інститут просторового розвитку», ГО «Урбан куратори», ТОВ «UCG»», які були відібрані журі для участі у конкурсі на кращу концепцію реконструкції майданів Соборного та Перемоги.
Кращі урбаністи України долучились до розробки концепції реконструкції майданів Соборного та Перемоги
Вчора, 22 листопада, представники Житомирської міської ради провели установчу зустріч з учасниками конкурсу та презентували існуючі напрацювання та погляди з різних точок зору на даний простір.

Задля того, щоб випрацювати оновлену концепцію, з урахування усіх особливостей міста спеціалісти приїхали до Житомира, адже Майдан Соборний – це центр Житомира, який відіграє важливу роль в ідентифікації міста та містить багато історичних та архітектурних пам’яток

«Оновлена концепція майданів Соборний та Перемоги у першу чергу має вирішувати транспортне питання. У проекті конкурсантів має бути передбачені місця для пам’ятних знаків. Також потрібно врахувати, що це центр міста, тому концепція має зберігати автентичність міста. План території повинен бути облаштований під організацію свят». – розповідає головний архітектор міста Юрій Безбородов .

Начальник управління культури та туризму Житомирської ОДА Тетяна Парфентієва зазначила, що центр Житомира має стати музейним кварталом, адже для цього є вся необхідна база не вистачає лише облаштування території.

«Мова йде про те, що обласні культурні інституції знаходяться в центрі міста. Зараз нами створюється нова культурна концепція цих закладів і ми хочемо, щоб культурний простір зазначених закладів виходив за межі цих будівель. Поряд з майданом Соборним знаходиться Житомирський магістрат, за яким знаходиться оглядовий майданчик, з якого можна спостерігати все місто, але його потрібно правильно облаштувати. Поряд з «Краєзнавчим музеєм» знаходиться сквер, що має запит містян, який в подальшому має стати якісним громадським простором. Також сквер може стати виставковим простором – візитівкою закладів, які знаходяться поряд. Ще одним важливим об’єктом в центрі міста є Житомирський обласний український музично-драматичний театр імені Івана Кочерги поряд з яким також є сквер, який може стати ще одним громадський простором, який буде корисним для житомирян».

Заступник міського голови Дмитро Ткачук розповів про пріорітети сталої мобільності Житомира та очікування від даного конкурсу:

«З минулого року ми працюємо над планом сталої міської мобільності. Основними цілями цього плану є: посилення ролі громадського транспорту, велосипедний рух, впорядкування паркувального простору, стимулювання пересуватися пішки, безпека руху, а також зовнішнє сполучення міста. Наразі майдан Соборний найбільша транспортна розв’язка міста, але по факту велика територія в самому центрі цієї розв’язки не відіграє ніякої користі, тому маємо на меті отримати від даного конкурсу комплексну пропозицію з організації даного простору з урахуванням всіх аспектів. Серед основних очікувань і задач які ставляться перед командами учасниками є: гармонійно ув’язати існуючі пам’ятки та будівлі з новими об’єктами, забезпечити зручне співіснування транспорту та пішоходів, створення комфортних публічних просторів, а також створення привабливого та впізнаваного зовнішнього вигляду міста в цілому».

Марія Байда, керівник офісу ГІЗ розповіла, що за розробку цілісного бачення головних майданів міста команди отримають винагороду в розмірі 250 тис. грн..

Нагадаємо, що на розгляд журі було подано 15 заявок. У департаменті містобудування та земельних відносин відзначають високий рівень фаховості українських урбаністів та поінформували, що результати конкурсу будуть оприлюднені у квітні 2019 року.
Погода, Новости, загрузка...