Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Вівторок, 19 березня 04:48
Анонси
В епіцентрі
У Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна Вовк
У Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна Вовк
У Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’яЖитомирські рятувальники зустріли черговий евакуаційний потяг з Донеччини

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

27 ноября 2018, 20:30

У с. Базар вшанували пам’ять бійців армії Української Народної Республіки

Традиційно наприкінці листопада у селі Базар, що в Народицькому районі, біля Меморіалу пам’яті Героїв Базару вшановують пам’ять бійців армії Української Народної Республіки, які загинули у 1921 році під час "Листопадового рейду".
У с. Базар вшанували пам’ять бійців армії Української Народної Республіки
Цьогоріч меморіальні заходи до 97-ї річниці «Листопадового рейду» пройшли на Житомирщині 25 листопада за участю керівників РДА Житомирщини та громадськості.

У форматі Всеукраїнського патріотичного фестивалю «Герої Базару» біля меморіалу відбулось Віче, молебень, виступи кобзарів та лірників. А також перепоховання частини тих воїнів, що загинули в навколишніх селах.

Учасники заходу разом згадали про події 97-річної давнини та хвилиною мовчання вшанували пам'ять полеглих героїв другого зимового походу армії УНР.

Представники духовенства провели молебень та панахиду за перепохованими воїнами Армії УНР, які були вбиті у листопадовому рейді 1921 року біля села Звідлаль.

Також пошуковці передали до Народицького краєзнавчого музею плакетку зі знайденими особистими речами учасників другого Зимового походу, які були знайдені у ході пошукових робіт на місці останнього бою воїнів Армії УНР.

Задля вшанування пам’яті загиблих вояків Армії Української Народної Республіки – учасників ІІ Зимового походу – звучали виступи кобзарів та лірників.
Погода, Новости, загрузка...