Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Вівторок, 19 березня 06:23
Анонси
В епіцентрі
У Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна Вовк
У Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна Вовк
У Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’яЖитомирські рятувальники зустріли черговий евакуаційний потяг з Донеччини

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

4 декабря 2018, 12:06

Ми не маємо права зупинятися у втіленні символів змін, – Ігор Гундич розповів про децентралізацію в області

Жителі Житомирщини мають бачити і відчувати позитивні результати децентралізації. Потрібно щодня доводити, що ця реформа – це правильний вибір. На цьому наголосив голова Житомирської ОДА Ігор Гундич сьогодні, 4 грудня, під час засідання Ради регіонального розвитку Житомирщини.
Ми не маємо права зупинятися у втіленні символів змін, – Ігор Гундич розповів про децентралізацію в області
«Сьогодні ми проводимо стратегічно важливе засідання: перед прийняттям бюджету обговоримо, як надалі розвиватиметься область, перспективу Житомирщини на 2019-2021 роки в умовах найголовнішої реформи, яка проводиться в країні – децентралізації. Але перед тим, як планувати, ми маємо розуміти, який шлях вже пройшли, що нам вдалося, що не вдалося, зробили аналіз та в майбутньому не допускали помилок», – зазначив Ігор Гундич.

Керівник області нагадав, скільки було скептиків, які не вірили у реформу децентралізації.

«У цьому залі було багато тих, хто чув про фінансову децентралізацію з 1991 року. Але ніколи ні в кого не вистачало мудрості, сили і волі, щоб піти на цей крок та віддати на місця і повноваження, і фінанси. Президент Петро Порошенко не побоявся віддати фінансові ресурси на місця. І він в тому не помилився», – наголосив Ігор Гундич.

Голова ОДА коротко окреслив процес децентралізації на Житомирщині за 4 роки.

2015 рік. Мало хто вірив у децентралізацію… Проте, у тому числі задля популяризації реформи, на Житомирщині створено 10 громад, які почали показувати перші результати, робити об’єкти. Вони мали надалі перевагу, бо отримали фінансовий ресурс з 2015 року.

2016 рік – це був стимул для всіх розпочинати повномасштабне об’єднання по всій області. З’являються перші символи змін. Житомирщина в лідерах у впровадженні реформи, бо люди вірять у децентралізацію.

2017 рік. У реформу вже вірять політики, вони активнопочинають вішати ярлики перемог собі, присвоювати собі результат реформ. Житомирщина і далі продовжує тримати лідерські позиції.

2018 рік. У децентралізацію вірять всі. Навіть найменші громади, як до прикладу Високівська на Житомирщині, демонструють великі результати і підтверджують те, що розвиток буде там, де сильний, мудрий і сміливий лідер. Дуже багато залежить від того, хто очолює громаду. І важливо не кількість населення, а лідер, який її поведе. Житомирщина і надалі в лідерах в реформі

«2019 рік – яким він буде? Хочу, щоб сьогодні ми це питання обговорили. Які перспективи нас чекають у 2019-2021 роках. Але на 100% переконаний, що прихильників децентралізації у нас дуже багато. З кожним роком кількість населення у територіальних громадах зростає. 70% населення області після перших виборів у грудні буде в ОТГ. А це означає, що вони побачать ті футбольні майданчики, які ми сьогодні з вами будуємо, реконструйовані школи, ФАПи, нові амбулаторії, які почали будувати. Вони будуть бачити перспективу України. Наше з вами головне завдання – працювати для людей і заради людей», – зазначив Ігор Гундич.

«За останні чотири роки завдяки ініціативам президента Петра Порошенка, узгодженій роботі громад, обласної та місцевої влади нам вдалося розпочати реформу децентралізації, наблизити владу до людей. Бо тепер люди самі обирають лідерів у громадах. На місцях вам тепер не треба питати ні у кого, що вам робити і які об’єкти відновлювати, за яких рахунок. Ми не маємо права зупинятися на тому, чого ми досягли, бо разом ми зробили лише перші кроки у реформуванні. Сьогодні люди від всіх нас чекають змін. І вони мають їх бачити і відчувати. Ми маємо щодня доводити людям, що реформа децентралізації – це правильний вибір, що вона сприяє не лише розвитку України, але і Житомирщини», – наголосив керівник області.

Під час засідання учасники розглянули досягнення реформи, найкращі практики у громадах та обговорили перспективи Житомирщини на 2019-2021 роки.
Погода, Новости, загрузка...