Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Вівторок, 16 квітня 07:55
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

9 мая 2019, 14:17

У День перемоги житомиряни пройшлися ходою та поклали квіти до Монументу Слави

У День перемоги над нацизмом в Другій світовій війні сотні житомирян пройшлися урочистою ходою до Монументу Слави та поклали квіти до пам’ятного знаку. Заходи відбулися сьогодні, 9 травня, за участю керівника апарату облдержадміністрації Олексія Шатила.
У День перемоги житомиряни пройшлися ходою та поклали квіти до Монументу Слави
Біля Монументу Слави представники обласної та міської влади, ветеранських організацій та громадськість вшанували пам’ять загиблих у бою захисників України хвилиною мовчання. Представники Ради церков Житомирщини провели спільний молебень за полеглими українцями у Другій світовій війні та за мир у державі.

Гасло заходів – «1939 – 1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо». Символ – стилізоване зображення квітки червоного маку «Мак пам’яті»

Ввечері о 17.00 год. відбудеться концертна програма за участі творчих колективів області та міста (м. Житомир, вул. Михайлівська).

Нагадаємо, що напередодні, 8 травня, у День пам’яті та примирення житомиряни вшанували загиблих у Другій світовій війні.

Довідково. Друга світова війна стала найбільш кривавою в історії людства. Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також усіх жертв.

У війні взяли участь 80 % людства, бойові дії велися у 2/3 існуючих на той момент держав. Війна розпочалася 1 вересня 1939 року із вторгнення військ нацистської Німеччини до Польщі, а завершилася 2 вересня 1945-го беззастережною капітуляцією Японії. Під час війни були здійснені найбільші в історії злочини проти людства (зокрема Голокост), а також вперше і востаннє використана атомна зброя. До армій ворогуючих сторін було залучено понад 110 мільйонів солдат, загальні втрати військових та цивільного населення складають від 50 до 85 мільйонів осіб.
Погода, Новости, загрузка...