Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 18 квітня 03:29
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

17 ноября 2011, 09:05

Як дівчина у Житомирі «мінувала» залізничний вокзал

Що керувало 18-річною дівчиною, коли вона упродовж одного дня «замінувала» чотири держустанови, наразі з’ясовує слідство,
Як дівчина у Житомирі «мінувала» залізничний вокзал
Дівчину-"вокзального мінера" затримали упродовж кількох годин

Як повідомляє Рупор Житомира, вона встигла за одну добу «замінувати» столичний Главк міліції та три залізничних вокзали у різних куточках України.

Що керувало 18-річною дівчиною, коли вона упродовж одного дня «замінувала» чотири держустанови, наразі з’ясовує слідство, але факт, як то кажуть, встановлений.

Так, за інформацією правоохоронців, 11 листопада о 17.40 до чергової частини Шевченківського райуправління столичної міліції зателефонувала невідома особа, яка повідомила про замінування ГУМВС України в м. Києві. При перевірці приміщень Головного управління столичної міліції і прилеглої території правоохоронці вибухівки не виявили. Евакуація не проводилася.

Вже о 20.30 цього ж дня до чергової частини у місті Житомирі надійшло повідомлення аналогічного характеру. На цей раз було «заміновано» приміщення залізничного вокзалу станції Житомир Південно-Західної залізниці. На час проведення обстеження із зазначеного приміщення було евакуйовано 26 пасажирів та обслуговуючого персоналу.

Минуло ледь більше години, як телефонний дзвінок пролунав у черговій частині міліції міста Дніпропетровська. Телефонувала знову ж таки наша «героїня». Вона повідомила, що в приміщенні залізничного вокзалу станції Дніпропетровськ Придніпровської залізниці закладено вибухівку. На час проведення обстеження із зазначеного приміщення було евакуйовано понад 200 пасажирів та обслуговуючого персоналу.

Здавалося б, на цьому потрібно і зупинитися, але чи то вже мізки були настільки затьмарені алкоголем, чи наркотичне «підґрунтя» не давало спокою, але вже о десятій годині вечора тривожне повідомлення сколихнуло чергову частину міліції у місті Сімферополі. Зловмисниця вирішила не бути оригінальною і «замінувала» знову ж таки приміщення залізничного вокзалу станції Сімферополь Придніпровської залізниці. На час проведення обстеження із зазначеного приміщення було евакуйовано близько 100 пасажирів та обслуговуючого персоналу. Проведеними обстеженнями вибухонебезпечних предметів не виявлено.
Особу аноніма, який начебто «замінував працівників міліції», а пізніше - і три вокзали в різних містах України, оперативники встановили упродовж кількох годин. «Мінером» виявилася 18-річна мешканка Полтавської області. Як з’ясували правоохоронці, дівчина перебуває на обліку у лікаря-психіатра.
Наступного дня, 12 листопада, за цим фактом було порушено кримінальну справу за ч.1 ст. 259 «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності» КК України. Наразі зловмисниця відпущена на підписку про невиїзд, стосовно неї призначено судову-психіатричну експертизу.

Безперечно, подібні "жарти" створюють обстановку загального страху і паніки серед людей, дестабілізують роботу державних та правоохоронних органів. Задля перевірки достовірності інформації та попередження негативних наслідків залучається велика кількість правоохоронців, вживаються заходи до евакуації громадян із можливого джерела небезпеки. А це потребує значних фінансових та людських ресурсів. Це з одного боку. А з іншого, у той час, коли правоохоронці перевіряли такі «вибухові забавки», комусь реально потрібна була допомога, яку працівники міліції використали не за призначенням.
За матеріалами: Дзеркало Полісся
Погода, Новости, загрузка...