Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 15:04
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

22 ноября 2011, 08:34

На Житомирщині підприємства-банкрути завинили працівникам 6 млн грн по зарплаті

Рада розглянула питання про проблеми щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам підприємств-
На Житомирщині підприємства-банкрути завинили працівникам 6 млн грн по зарплаті
Питання про погашення заборгованості по зарплаті – на порядку денному засідання тристоронньої соціально-економічної ради при голові облдержадміністрації

18 листопада відбулося засідання регіональної тристоронньої соціально-економічної ради при голові облдержадміністрації, яке провів заступник голови облдержадміністрації Віктор Балюрко. У засіданні взяли участь члени ради, керівники обласних організацій і установ, арбітражні керуючі, представники Господарського суду області.

Рада розглянула питання про проблеми щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам підприємств-банкрутів. Віктор Балюрко зазначив, що вирішення цих питань є найскладнішим. На 1 листопада 2011 року борг по зарплаті підприємств-банкрутів складає 6 млн. грн.

Працівники ліквідованих підприємств, підприємств-банкрутів найменш захищені законодавством. Про це сказала заступник начальника головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Бойм. Вона повідомила, що в березні 2011 року до Верховної Ради були надані пропозиції щодо вирішення на законодавчому рівні питання із погашення заборгованості по зарплаті працівникам ліквідованих підприємств. Більшість пропозицій було враховано. Виступаюча звернулась до присутніх з проханням обговорити пропозицію щодо утворення фонду гарантування трудових виплат в Україні для працівників підприємств-банкрутів.

Світлана Бойм також висловила вдячність представникам Господарського суду в області за небайдуже ставлення до людей, за намагання при розгляді справ задовольнити конституційні права працівників підприємств на виплату боргу по зарплаті.

В обговоренні питання взяв участь заступник голови Господарського суду області Олег Костриця, який повідомив, що на розгляді суду перебуває 209 справ щодо підприємств-банкрутів.

До числа збанкрутілих підприємств належить зокрема ВАТ „Житомирський завод „Автозапчастина”, на якому заборгованість по зарплаті колишнім працівникам складає 527 тис. грн. Директор заводу Володимир Чичерков повідомив, що можливість виплати боргу з’явиться після закінчення судів, коли будуть розблоковані рахунки підприємства. Термін виплати – впродовж 4-х місяців.

З цього питання тристороння соціально-економічна рада прийняла рішення: провести додаткові перевірки з метою виявлення нових обставин стосовно реалізації майна ДП ВАТ «Укрліфт» спеціалізованого ремонтно-будівельного управління «Житомирліфт», яке може бути включено до складу ліквідаційної маси та реалізоване для погашення заборгованості із виплати заробітної плати; здійснити перевірку за фактом невиплати заробітної плати працівникам ВАТ «Льонотекс»; рекомендувати Федерації профспілок області та об’єднанню організацій роботодавців області підготувати звернення до відповідних вищестоящих організацій щодо ратифікації третьої частини Конвенції Міжнародної організації праці №173 щодо захисту вимог працівників у випадку неплатоспроможності роботодавця та утворення Фонду гарантування трудових виплат в Україні для працівників підприємств-банкрутів.

Члени ради заслухали і обговорили питання про стан підготовки у навчальних закладах області фахівців робітничих професій для машинобудівних підприємств області. З урахуванням потреби підприємств даного профілю у кваліфікованих робітниках було прийнято рішення; підготувати пропозиції щодо обсягів та напрямів державного замовлення на підготовку кваліфікованих робітників у професіонально-технічних навчальних закладах області; створити у 2012 році на базі професійно-технічного училища №4 м. Бердичева та ПАТ «Бердичівський машинобудівний завод «Прогрес» навчально-виробничі комплекси; започаткувати цільові стипендії для учнів професіонально-технічних навчальних закладів області з подальшим працевлаштуванням на підприємствах тощо.
За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...