Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 11:18
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

21 ноября 2011, 22:59

У Житомирі масово відмикають ліфти у висотках

"Коли візьмемо зношення канату більше допустимої норми і коли, не дай бог, він може обірватися, коли не працюють аварійні гальма
У Житомирі масово відмикають ліфти у висотках
У Житомирі жителі стають заручниками багатоповерхівок через масове відмикання ліфтів.

На сьогодні 80 підіймачів не працюють, на черзі ще кілька десятків. Зупиняє ліфти Держгірпромнагляд. Причиною називається відсутність експертної оцінки технічного стану підіймачів, які пропрацювали понад 25 років.

"Коли візьмемо зношення канату більше допустимої норми і коли, не дай бог, він може обірватися, коли не працюють аварійні гальма, коли екстреннее гальмування не спрацьовує, тоді такі ліфти нам ніхто експлуатувати не дозволить", - пояснив керівник відділу управління Держгірпромнагляду у Житомирській області Ігор Шумелюк.

До адміністративної відповідальності притягнули керівників ЖЕКів. А людям, охочим повернути ліфт, запропонували сплатити за експертизу підіймачів 2-3 тисячі гривень із кожного під'їзду.

Проїзд у житомирських ліфтах платний. Щоб піднятися на потрібний поверх, необхідно мати спеціальну картку. Вартість проїзду становить 25 копійок.

Ці гроші йдуть на технічне обслуговування і поточний ремонт ліфтів.Кошти на капітальний ремонт підіймачів виділяють із міського бюджету. У міській раді запевнили, щр гроші на проведення перевірки ліфтів виділять на найближчій сесії.

У Держгірпромнагляді заявили, що ліфти не увімкнуть навіть за вказівкою міської ради. Мовляв, ризик для життя людей надто великий. Тож скільки ще містянам доведеться страждати - чиновники не кажуть.
За матеріалами: ТСН
Погода, Новости, загрузка...