Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 17:59
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

28 ноября 2011, 09:24

У Житомирі в аварійній багатоповерхівці живуть 170 родин

Вже багато років у квартирі, де мешкає Олена Доценко, холодно і волого. Батареї теплі лише в одній кімнаті, але і там опалення

У Житомирі в аварійній багатоповерхівці живуть 170 родин
Холод, вологість і пліснява на стінах – у таких умовах живе 170 родин у житомирській багатоповерхівці. Комунальники справно надсилають квитанції за комірне, люди справно їх оплачують. Утім, на скарги мешканців щодо ремонту будинку розводять руками – грошей на це немає.

Вже багато років у квартирі, де мешкає Олена Доценко, холодно і волого. Батареї теплі лише в одній кімнаті, але і там опалення часто вимикають. Ще й дах тече. Щоб не псувалися меблі, жінка розставляє по квартирі тази, куди стікає вода.

Олена Доценко, мешканка будинку: "Обогреваемся газом, потому что нет отопления. В таких условиях живем, ремонт сделать не можем, потому что течет всё время. И замыкание сильное было. У нас с розеток огонь шел. Тут такое творилось".
Жінка справно оплачує квитанції. Однак комунальники жодного разу за 35 років не проводили капітальний ремонт. Люди власним коштом латають дірки у даху.

Валентина, мешканка будинку: "Мастера так зробили кришу, що вона улетіла, у мене ні одного листочка рубіроїда не осталось. У мене в даний момент весь технічний етаж закритий клейонкою. У мене 370 грн. боргу, і мене ЖЕК сьогодні вже подає на суд. Що мені робити? Чи кришу ремонтувати, чи платити борг?"
Щоби докричатися до влади - мешканці будинку писали листи, проводили пікети і навіть перекривали дорогу. Але акції протесту дають лише тимчасовий ефект.

Зоя Атаманчук, мешканка будинку: "Але це ж тоже не вихід з положення. Сьогодні ми підемо, нам включать те тепло - завтра його знову відключать. В кожного сім'я, в кожного робота якась. Я ж не можу йти з роботи, бастувати".

Комунальники розводять руками: справні платники страждають через борги сусідів. Загалом, будинок завинив ЖЕКу 18 тисяч гривень.
Борис Василюк, заступник виконавчого директора ДП "Житловик": "Люди чудово знають, що ДП "Житловик" знаходиться у стані банкрутства. Ніякі ремонти капітальні проводитись не можуть. На поточні ремонти у нас просто не вистачає коштів".

Будинок – відомчий, і допомогти мешканцям можна буде лише тоді, коли збанкрутіле підприємство передасть його у власність міста, кажуть комунальники. Проте, міські чиновники приймати проблемну багатоповерхівку на баланс не квапляться.

Світлана Пивоварова, начальник управління житлового господарства: "Все, що ми можемо - допомагаємо, але там є самовільне перепланування, самовільне заселення, питання є з паспортним режимом. Це повинен власник привести все у відповідність, і тільки після цього ми можемо прийняти цей будинок у нашу комунальну власність".

Коли проблеми мешканців вирішаться - чиновники не кажуть. Утім, закликають мешканців продовжувати сплачувати за комірне, щоб не накопичувати борг.

Оксана Трокоз, Назарій Томчук, Житомир, 5 канал
За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...