Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 16:22
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

14 декабря 2011, 09:01

Житомирський «Фронт Змін» вимагає скасування рішення міськвиконкому щодо підвищення вартості проїзду у ліфтах до 0,25 грн

Фракція «Фронту Змін» у Житомирській міській раді вважає необґрунтованим збільшення міськвиконкомом до 0,25 грн. вартості однієї поїздки в пасажирських ліфтах, що обладнані картковими апаратами і вимагає скасування ухваленого рішення
Житомирський «Фронт Змін» вимагає скасування рішення міськвиконкому щодо підвищення вартості проїзду у ліфтах до 0,25 грн
«Ми наполягаємо на скасуванні рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради від 20.10.11 № 622. Відповідний лист та проект рішення передано Житомирському міському голові Володимиру Дебою та секретарю ради Наталі Леонченко», - повідомляє голова фракції «Фронт Змін» у Житомирській міській раді Володимир Михалець.

За словами Володимира Михальця, лист зареєстровано і фракція офіційно вимагає розглянути на засіданні профільної комісії та винести на розгляд сесії Житомирської міської ради проект рішення «Про скасування рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради від 20.10.11 № 622 «Про встановлення вартості однієї поїздки в пасажирських ліфтах, що обладнані картковими апаратами».

Також, депутати наполягають на забезпеченні оприлюднення ініційованого проекту рішення відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» та Регламенту Житомирської міської ради.

«Причин для скасування рішення декілька: міськвиконком так і не поінформував житомирян про дійсний стан ліфтового господарства міста – на черговій сесії депутати не змогли заслухати звіт профільного заступника міського голови М.Боровця, оскільки він був відсутній, хоча про вимогу прозвітувати перед радою фракція повідомила за два тижні до сесії. Натомість, міськвиконком обмежився декількома публікаціями на офіційному сайті, а для звіту перед радою намагалися делегувати чиновників найнижчого рангу.

Крім того, після збільшення вартості однієї поїздки в ліфтах стан справ ліфтового господарства не покращується: продовжуються відключення, не вистачає коштів на ремонт. Тому, ми наполягаємо на скасуванні рішення про підвищення платні за користування ліфтом, і на розробленні іншого проекту рішення, яким разом із збільшенням вартості проїзду в ліфтах буде представлено пропозиції щодо покращення обслуговування мешканців багатоповерхівок та відновлення ліфтового господарства міста», - підсумовує суть пропозиції Володимир Михалець.

Нагадаємо, нині вартість 100 поїздок коштує житомирянам 25 грн.; вартість 250 поїздок – 67,5 грн. (універсальна ліфтова картка 62,5 грн. + 5 грн. вартість жетону). З 20 жовтня 2011 року рішенням виконавчого комітету міської ради було затверджено вартість однієї поїздки в пасажирських ліфтах, що обладнані картковими апаратами, в розмірі 0,25 грн. А відповідно до рішення міськвиконкому від 22.10.08 вартість ліфтової картки становила 13 грн. на 100 поїздок у ліфті (без урахування вартості самої картки). Як стверджують чиновники, при розрахунку нового тарифу до уваги брали вартість технічного обслуговування ліфтів, кількість користувачів ними та проведених поїздок.

Додаток: копія зареєстрованого в раді проекту рішення «Про скасування рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради від 20.10.11 № 622 «Про встановлення вартості однієї поїздки в пасажирських ліфтах, що обладнані картковими апаратами».
За матеріалами: Житомир ньюс
Погода, Новости, загрузка...