Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Вівторок, 16 квітня 22:16
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

1 февраля 2012, 09:21

Як житомирян вводять в оману

Житомирське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ТОВ «Дія Фінанс» на 8 тис. 600 грн за поширення інформації, що вводить в оману
Як житомирян вводять в оману
Товариством в межах Житомирської області поширювалася реклама про надання позик на суми від 6 до 150 тис. грн. з можливістю виплати до 10 років. Проте, зміст розміщеної реклами не містив повної інформації щодо порядку та форми отримання позики.

Як встановило Відділення, перш ніж фізична особа отримає позику, їй необхідно укласти з товариством договір про надання послуг за програмою адміністрування придбання у групах. Документ цей досить об’ємний, надрукований дрібним шрифтом і складений таким чином, що зрозуміти його зміст людині, яка не має спеціальної освіти, дуже важко. Згідно даного договору, громадянин стає учасником програми товариства. Участь у програмі передбачає перерахування учасником щомісяця певної суми грошей у так званий фонд групи. Тобто, громадянин, який позику ще не отримав, вже зобов’язаний після укладання договору адміністрування придбання у групах сплачувати щомісяця певну суму грошей. Після того, як фонд групи є достатнім у учасника виникає право на отримання позики. Тобто, учаснику групи у момент укладання договору за програмою адміністрування товарів у групах невідомо, коли він отримає позику.

Таким чином, термін від укладання договору за програмою адміністрування придбання у групах до отримання позики може бути тривалим, а конкретна дата отримання фізичною особою позики при укладанні договору за програмою адміністрування придбання у групах товариством не визначена. Зокрема, це підтверджується тим, що за період діяльності товариством не надано жодної позики.

Рішенням адміністративної колегії територіального відділення було визнано дії ТОВ “Дія Фінанс”, які полягають у повідомленні суб’єктом господарювання невизначеному колу осіб в рекламі неповних відомостей, зокрема, внаслідок замовчування окремих фактів, що можуть вплинути на наміри осіб щодо придбання товарів цього суб’єкта господарювання, порушенням законодавства про захист від недобросовісної конкуренції, у вигляді поширення інформації, що вводить в оману та зобов’язано припинити поширення даної інформації.
За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...