Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 18:41
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

30 января 2012, 11:11

«Помаранчевий» екс-губернатор Житомирщини розхвалює Януковича

Соціальний захист дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, перебуває в полі особливої уваги Президента України, обласної влади
«Помаранчевий» екс-губернатор Житомирщини розхвалює Януковича
Президент України Віктор Янукович велику увагу приділяє соціальному захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпеченню права дитини-сироти на виховання в сім'ї.

Принципова позиція керівника держави полягає в необхідності розвитку прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, усиновлення, опіки і піклування. Про це заявив на брифінгу Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко.

Житомирська обласна державна адміністрація, структурні підрозділи, які опікуються дітьми, спрямовують свою діяльність на реалізацію державних гарантій і конституційних прав дітей. Про це 19 січня під час брифінгу заявив голова облдержадміністрації Сергій Рижук. Очільник області наголосив, що бюджет області у 2012 році спрямований на вирішення найважливіших соціальних програм. Велика увага приділятиметься розвитку шкільних і позашкільних закладів. Популяризації здорового способу життя і розвитку спорту сприятиме спорудження і реконструкція стадіонів, басейнів. Доступ до всіх цих об’єктів дітей-сиріт, дітей з малозабезпечених сімей має бути першочерговим.

Загальна кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на Житомирщині складає 3777, тому проблеми захисту законних прав та інтересів дітей для регіону є особливо актуальними. В області напрацьовано досвід роботи щодо розвитку сімейних форм виховання дітей. Обласний показник влаштування дітей в сімейні форми виховання становить 75,5%.

Відповідно до чинного законодавства найкращою формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, є усиновлення. В області зберігається стійка тенденція до переваги національного усиновлення над міждержавним. Впродовж 2011 року усиновлено 83 дитини, з них 52 - громадянами України.

За підсумками 2011 року у дитячих будинках сімейного типу (так називають сім’ї, що взяли на виховання та спільне проживання від 5 до 10 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування) своїх батьків знайшли 212 дітей (для порівняння: у 2010 р. – 198). На Житомирщині створено 30 таких дитячих будинків.

Кількість дітей, влаштованих до прийомних сімей, тобто таких, де виховуються і спільно проживають від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, протягом 2011 року склала 298. Кількість прийомних сімей на Житомирщині у минулому році зросла до 167.
Не втрачає своєї актуальності і проблема дитячої безпритульності, пов’язана із соціальним сирітством, обумовленим значною мірою кризою сімейних взаємин, великою кількістю неблагополучних сімей, послабленням виховної функції сім’ї. Органами опіки та піклування (сільські, селищні, міські ради, райдержадміністрації) систематично проводиться контроль за станом утримання та виховання дітей в сім'ях, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків. Завдяки проведеній профілактичній роботі впродовж 2010-2011 років кількість дітей, які перебувають на обліку, як такі, що опинились в складних життєвих обставинах, знизилась майже на 2 тис. осіб і складає 3505 дітей.
За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...