Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 11:04
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

16 февраля 2012, 09:16

Житомирська влада офіційно прокоментувала дії керівника великої житлової організації

Житомирська влада офіційно прокоментувала дії керівника великої житлової організації
Управління житлового господарства інформує

Починаючи з 13 лютого 2012 року, до управління житлового господарства міської ради почали звертатися мешканці кооперативних житлових будинків по вул. Маликова, 16 (2, 4 під.), вул. Маликова, 26 (4, 6-й під.), вул. Маликова, 30 (2, 3-й під.) та проспекту Миру, 7 (3-й під.) з інформацією про те, що на їх під’їздах з’явилися оголошення, в яких мешканцям пропонується зібрати кошти на встановлення нових карткових апаратів на ліфтах. В оголошеннях зазначено конкретний строк, до якого мешканцям потрібно зібрати необхідну суму коштів та запропоновано внести їх на розрахункові рахунки свого житлово-будівельного кооперативу №2, який є власником ліфтів, або спеціалізованого ліфтового підприємства «Вертикаль».

Зважаючи на даний факт, управління житлового господарства міської ради інформує наступне.

Будинки житлово-будівельних кооперативів належать членам кооперативів, які в них проживають, на правах приватної власності, так як всі вони повністю сплатили вартість жилих приміщень в цих будинках і належної частки вартості нежилих приміщень та іншого майна з інженерним обладнанням (ліфти в тому числі).

Відповідно до чинного законодавства, житлово-будівельні кооперативи здійснюють експлуатацію і ремонт належних їм будинків (ліфтів) на засадах самоокупності, тобто за рахунок власних коштів кооперативу. З цією метою кооперативи повинні мати накопичувальні ремонтні фонди.

Разом з тим, міська влада ніколи не залишалася осторонь від проблем кооперативного житлового фонду. Щорічно з міського бюджету виділяються кошти на капітальний ремонт житлових будинків кооперативів: покрівель, внутрішньобудинкових інженерних мереж та на капітальний ремонт вузлів і деталей ліфтів, які вийшли з ладу в процесі їх експлуатації. Виконавчим комітетом міської ради фінансуються роботи з експертного обстеження кооперативних ліфтів та їх капітальних ремонтів (кошторис капітального ремонту одного ліфта становить – 40 тис. грн.).

В грудні 2011 року відбулася зміна керівництва кооперативу і новим головою правління було обрано Кузьменка А.О., який з початку своєї діяльності на цій посаді направив листи обслуговуючому підприємству «Вертикаль» з пропозицією зняття карткових апаратів з ліфтів з наступним переведенням оплати мешканцями за користування ліфтами через квартплату. Але борги населення не дали змоги кооперативу своєчасно проводити розрахунки за отримані послуги з технічного обслуговування ліфтів. В звязку з чим, голова правління сам особисто, без погодження з управлінням житлового господарства міської ради, розмістив на дверях під’їздів своїх кооперативних будинків оголошення про збирання коштів на встановлення карткових апаратів.

В свою чергу, управління житлового господарства вважає, що такі дії керівника великої житлової організації, яким є житлово-будівельний кооператив №2 (у власності знаходяться 62 ліфти), є необґрунтованими, спонтанними і йдуть врозріз з рішеннями виконавчого комітету міської ради та провокують спалахи масового невдоволення населення, проживаючого в будинках кооперативу.
За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...