Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Вівторок, 16 квітня 12:32
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

7 марта 2012, 10:28

"Чесні" чиновники купили Житомиру комплект обладнання станції знезараження питної води за 5,3 млн грн - ні грошей, ні установки

"Чесні" чиновники купили Житомиру комплект обладнання станції знезараження питної води за 5,3 млн грн - ні грошей, ні установки
Співробітники Служби безпеки України викрили факт розтрати чиновниками одного із управлінь Житомирської обласної державної адміністрації 5,3 млн. гривень бюджетних коштів.

У листопаді минулого року після проведення відповідного конкурсу на закупівлю робіт за державні кошти між одним із управлінь ЖОДА та київським приватним акціонерним товариством було укладено угоду. Відповідно до її умов, фірма зобов’язувалася у місячний термін поставити обладнання, необхідне для проведення заміни технічно зношеного аварійного устаткування та модернізації системи центрального водопостачання і водовідведення хлораторної водонасосної станції другого підйому міста Житомир.

Через 17 днів після підписання угоди службові особи управління ЖОДА склали та підписали акт прийому-передачі поставленого обладнання, на підставі якого на рахунок київського товариства було перераховано 5,294 млн. гривень бюджетних коштів.

Утім, як з’ясували співробітники СБУ, устаткування – комплект обладнання станції знезараження питної води на базі електролізної установки – на час підписання акту прийому-передачі не просто не поставлене, а навіть не виготовлене європейською фірмою та не ввезене на митну територію України.

За фактами розтрати шляхом зловживання службовим становищем службовими особами державної установи бюджетних коштів у особливо великих розмірах та складання і видачі завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки, слідчим підрозділом Управління СБ України в Житомирській області порушено кримінальну справу за ознаками вчинення злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Слідство триває.
За матеріалами: Рупор Житомира
Погода, Новости, загрузка...