Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 16:27
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

17 апреля 2012, 15:39

Житомир, Чернігів та Полтаву тероризувала небезпечна банда з Харкова

Житомир, Чернігів та Полтаву тероризувала небезпечна банда з Харкова
КРИМІНАЛ Працівники карного розшуку Чернігівського міського відділу УМВС України в Чернігівській області затримали міжрегіональну організовану групу квартирних крадіїв. Майже рік кримінальне тріо тероризувало власників квартир в Житомирі, Полтаві. І ось нарешті зловмисники приїхали зі своїм кримінальним промислом до Чернігова.

За інформацією правоохоронців, про те, що серія квартирних крадіжок – справа рук не місцевих злодіїв, чернігівські оперативники зрозуміли вже з перших злочинів. Почерк був один й той самий – серед білого дня у вхідних дверях квартири висвердлювалася серцевина замка, після чого злодії потрапляли всередину помешкання і забирали все, що потрапляло їм під руку. Потім - перерва на кілька тижнів або й навіть місяців.

Чернігівські правоохоронці почали полювання на зухвалих крадіїв. Оперативники встановлювали в місті їхні зв’язки серед раніше засуджених, побували в місцях, де могли б перепродаватися крадені речі, опитували мешканців будинків про всіх незнайомців. Але чомусь ніхто про цих злодіїв нічого не чув.

Тож наступним кроком чернігівських міліціонерів став аналіз подібних крадіжок, скоєних в інших областях. Оперативники з’ясували, що схожі крадіжки скоювалися в Житомирі і Полтаві, почерк зловмисників був той самий. Сумнівів не було – це одна й та ж сама група, добре підготовлена і мобільна. У злочинців був автомобіль, на якому вони пересувалися та швидко зникали після скоєних крадіжок.

Саме автомобіль і вивів оперативників на групу зухвальців. Затримували їх правоохоронці на трасі Житомир-Київ. Зловмисники якраз прямували до столиці, а далі планували їхати до себе додому – у Харків. Професійно підготовлені групи захоплення спрацювали на «відмінно». У машині співробітники міліції виявили і частину вкрадених речей, а також знаряддя злочину - болгарки, дрилі та фомки. А ще - аерозольні балончики з нервово-паралітичним газом, пістолет травматичної дії та навіть фальшиве посвідчення працівника внутрішньої безпеки МВС. Як потім пояснювали крадії, пістолет та балончики – для мешканців квартири, яку обкрадають (якщо невчасно повернуться), а посвідчення – для ДАІшників, щоб не задавали зайвих питань, якщо зупинять автомобіль.

Затриманих доставили до Чернігівського міського відділу, де вони дали свідчення. Всі троє - уродженці Харкова. Найстаршому злодію 46 років, він уже був засудженим за вбивство та розбій. Середньому – 34 років, у якого також багате кримінальне минуле. А найменшому – 28 років – раніше судимий за розбій.

Кримінальне минуле поєднало цю трійцю, спочатку вони лише спілкувалися, а потім узялися до справи. Щоб не світитися в рідному Харкові, виїздили до інших міст, для зручності і мобільності використовували потужну «Шкоду». Обирали будинки навмання, заходили і дивилися підходящі квартири, точніше, замки, які можна висвердлити. Потім «продзвонювали» спочатку обрану квартиру, а потім сусідські. Якщо їм хтось відкривав двері, представлялися працівниками «облгазу» чи «енергонагляду» і йшли.

Якщо ж на їхні дзвінки ніхто не відповідав, то тоді висвердлювали замок, третій сидів на вулиці в автівці й страхував. З квартири викрадали гроші та коштовності, дрібну аудіо- відеотехніку, а після крадіжки одразу виїздили додому. В Чернігові зловмисники скоїли 9 зухвалих крадіжок.

Наразі перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Вони зізналися у скоєному. За фактами крадіжок порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.
За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...